Foto: www.cev.lu

Rihards Finsters un Edgars Točs Jūrmalā notikušā Latvijas čempionāta pludmales volejbolā - "Ergo Open" - finālposma izšķirošajā spēlē svētdien sīvā cīņā ar 2-1 (22:20, 18:21, 16:14) sīvā cīņā apspēlēja Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu. Savukārt dāmām par labākajām kļuva pieredzējušās Inese Jursone un Lana Sorokina.

Pļaviņš un Regža vēl tikai piektdien noslēdza dalību Pasaules kausa "Open" kategorijas etapā Sočos un sestdien uzsāka startu Jūrmalā, kur līdz finālam nebija zaudējuši nevienā setā. Savukārt Točs un Finsters pusfinālā vien trijos setos uzveica Atvaru Vildi un Klāvu Zaļkalnu.

"Finālā vairāk gājām uz to, lai skatītājiem ir patīkami skatīties, lai ir baudāma spēle," pēc mača sacīja Latvijas čempions Finsters. "Pēc pusfināla, kurš sanāca ļoti garš bija nogurums, taču savācāmies, spēle aizgāja, skatītāji palīdzēja, labi nospēlējām pirmo setu, nedaudz atlaidām otro, bet trešais jau bija laimes spēle, kurā mums šodien paveicās."

Savukārt Pļaviņš im Regža atzina, ka paši vien vainīgi neveiksmē, jo pieļāvuši daudz kļūdu. Latvijas čempionāta finālturnīrā viņi ieradās pēc negulētas nakts ceļā no Sočiem.

"Pēc Sočiem nakti negulējām, taču ar visu to mums iespējas bija, jo paši kļūdījāmies diezgan daudz, gan pirmajā setā, gan izšķirošajā setā. Tāpēc arī zaudējām," pēc zaudējuma finālā sacīja Pļaviņš.

Spēlē par trešo vietu Aleksandrs Solovejs un Armands Āboliņš ar 2-0 (21:13, 21:13) ļoti droši pieveica Vildi un Zaļkalnu.

Pērn par Latvijas čempioniem pludmales volejbolā kļuva Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri šoreiz titulu neaizstāvēja, jo svētdien spēja triumfēt Soču etapā. Otrie toreiz bija Finsters un Solovejs, bet trešie Mārtiņš Dauburs/Uģis Puķītis.

Tikmēr dāmām svētdien titula mačā Jursone un Sorokina ar 2-0 (21:19, 21:17) pārspēja Alisi Leci un Martu Ozoliņu.

Kā zināms, arī šie abi dāmu dueti tikai piektdien noslēdza dalību sacensībās Sočos.

"Nospēlējām disciplinēti un kā komanda. Mums vajadzēja noturēt serves uzņemšanu, jo Martai Ozoliņai ir laba serve un tas izdevās. Zinājām, ja būs maz kļūdu uzņemšanā, varēsim cīnīties par uzvaru," sacīja Jursone un Sorokina.

Savukārt mačā par trešo vietu Līva Sola un Sallija Arhipova ar 2-1 (17:21, 21:12, 16:14) uzvarēja Agnesi Caicu un Alisi Pastari.

Pērn turnīrā triumfēja Lece un Ozoliņa, otrās bija Inga Ikauniece un Sorokina, bet trešās Caica un Anastasija Kravčenoka.

Šosezon "Ergo Open" ietvaros vīriešiem bija pieci posmi Jūrmalā, Jēkabpilī, Rīgā, Saulkrastos un Daugavpils novadā, bet sievietes sacentās trīs posmos - Jūrmalā, Rīgā un Daugavpils novadā.

"Ergo Open" pirmajā posmā, kas no maija beigās norisinājās Majoros, uzvaru svinēja Pļaviņš un Hermans Egleskalns, kuri finālā pārspēja Regžu un Armandu Āboliņu. Trešo vietu izcīnīja Ruslans Sorokins un Solovejs, bet ceturtie palika Finsters un Edgars Točs.

Otrajā posmā, kas 13. un 14. jūnijā tika aizvadīts Jēkabpilī, pirmās divas vietas bija nemainīgas, bet trešo ieņēma Finsters un Točs, kamēr ceturtie palika Ģirts Glāzers un Sandris Andrejevs. Trešajā posmā no 26. līdz 28.jūnijam Rīgā goda pjedestāls bija internacionāls - uzvarēja Regža un Āboliņš, otrie palika Maksims Petrovs un Aleksejs Povjakels no Igaunijas, bet trešo vietu ieņēma lietuvieši Arns Rumševics un Luks Kazdailis.

Ceturtajā posmā, kas norisinājās "Bigbank" Saulkrastu kokteiļa ietvaros, uzvaru svinēja Finsters un Točs, otrie palika Andrejevs un Glāzers, bet trešie bija Krievijas pārstāvji Pjotrs Koroļovs un Maksims Hudjakovs.

Savukārt piektajā posmā Daugavpils novada Vīrognā uzvaru svinēja Andrejevs un Glāzers, otrie bija Toms Benjavs un Sorokins, bet trešie Arturs Vasiļjevs/Roberts Jučnevičs no Lietuvas.

Dāmām pirmajā posmā Jūrmalā uzvarēja Jursone un Tīna Graudiņa, aiz sevis atstājot Ozoliņu un Leci, kā arī Sandu Ragozinu un Paulu Zirģeli. Otrajā posmā Rīgā triumfēja Ozoliņa un Lece, otrās bija Jursone un Sorokina, bet trešās Caica un Jana Jaudzema. Savukārt trešajā posmā pirmās bija Jursone un Sorokina, otrās Ozoliņa un Lece, bet trešās Ragozina un Ilze Liepiņlauska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!