Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters/ Aleksandrs Solovejs otrdien Malaizijā pārvarēja Kualalumpuras trīs zvaigžņu turnīra atlasi, bet zaudējumu kvalifikācijas pirmajā spēlē piedzīvoja Mihails Samoilovs/ Matīss Gabduļins.

Finsters/Solovejs atlases pirmajā kārtā aizraujošā trīs setu cīņā ar 2-1 (22:24, 21:16, 22:20) pieveica Jaunzēlandes duetu Tomasu Hārtlīzu/ Alani Niklinu. Pēc tam otrajā un izšķirošajā atlases cīņā Latvijas duets ar 2-0 (21:18, 21:13) pieveica Lietuvas pāri Luku Kazdaili/ Arni Rumševiču.

Savukārt Samoilovs/ Gabduļins kvalifikācijas pirmajā kārtā sīvā cīņā ar 1-2 (21:13, 16:21, 15:17) zaudēja Krievijas duetam Maksimam Sivolapam/ Artjomam Jarzutkinam.

Latvijas divi vadošie pāri – Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars TočsMalaizijas turnīrā nepiedalās.

Kualampuras trīs zvaigžņu turnīrs ir pēdējās sacensības, kurās komandas vēl var krāt punktus, lai tiktu uz pasaules čempionātu. Lielākā daļa pasaules čempionāta dalībnieku ir jau noskaidrotas, bet atlikušas dažas vakances, kuras tiks aizpildītas pēc Malaizijas turnīra. Zināms, ka pasaules čempionātā, kas 28. jūnijā sāksies Hamburgā, Latviju pārstāvēs abi labākie dueti – Samoilovs/ Šmēdiņš un Pļavinš/ Točs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!