Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs sestdien cieta zaudējumu Turcijas kūrortpilsētā Mersinā notiekošā Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīra ceturtdaļfinālā, sacensības noslēdzot dalītā piektā vietā.

Finsters/Solovejs, kuri turnīrā izlikti ar 16. numuru, ar rezultātu 0-2 (10:21,14:21) zaudēja krieviem Iļjam Ļešukovam un Konstantīnam Semjonovam, kuri izlikti ar 21. numuru.

Kā vēstīts, pirms tam astotdaļfinālā viņi ar rezultātu 2-1 (21:18, 16:21, 15:11) pārspēja sacensību otro numuru Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli no Beļģijas.

Ceturtdien apakšgrupas pirmajā cīņā Finsters/Solovejs ar 1-2 (18:21, 21:15, 12:15) piekāpās sacensību 17. numuram Lukam Kazdailim un Arnam Rumševičam no Lietuvas, bet piektdien otrajā duelī ar 2-0 (21:16, 21:14) pārspēja ar 32. numuru izliktos turkus Jusufu Ezdemiru un Ali Čebeči, tādējādi nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

"Play-off" pirmajā kārtā Latvijas pāris ar rezultātu 2-0 (22:20, 24:22) līdzīgā cīņā pārspēja Ķīnas duetu Likedzjanu Ha un Dzjasjiņu Vu, kuri izlikti ar 27. numuru.

Tikmēr ar 15. numuru izliktie Haralds Regža un Kristaps Šmits apstājās "play-off" pirmajā kārtā, tādējādi turnīru noslēdzot dalītā 17. vietā.

Savukārt dāmu turnīrā Alise Lece un Ilze Liepiņlauska cieta divus zaudējumus un neiekļuva izslēgšanas cīņās, sacensības noslēdzot dalītā 25. vietā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Mersinā norisinās Pasaules kausa triju zvaigžņu turnīrs. Kalendāra nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem "Grand Slam" posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Tikmēr divu zvaigžņu turnīru Taizemē noslēgušas Marta Ozoliņa un Agnese Caica.

Latvietes, kuras šajā turnīrā izliktas ar 13. numuru, A apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 0-2 (15:21, 13:21) piekāpās austrālietēm Fēbi Bellu un Džesiku Ngavamo, kuras izsētas ar pirmo numuru. Līdz ar zaudējumu Latvijas duets neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

Kā vēstīts, apakšgrupas pirmajā mačā viņas ar rezultātu 1-2 (10:21, 21:18, 12:15) piekāpās japānietēm Jui Nagatai un Minori Kumadai, kurām turnīrā ticis 12. numurs.

Šajā turnīrā pamatsacensībās piedalās 24 pludmales volejbolistes.

Ozoliņai un Caicai šīs bija otrās kopīgās sacensības, jo pirms šīs sezonas viņas spēlēja ar citām partnerēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!