Foto: LETA

Latvijas kausa pludmales volejbolā finālā sestdien, 1. septembrī, triumfēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, noslēdzošajā mačā pārspējot Aleksandu Samoilovu un šveicieti Mirko Gersonu, ziņo portāls "sportacentrs.com".

Turnīrs notika Vecrīgas sirdī – Doma laukumā. Tur laukuma ierīkošanai izmantotas gandrīz 300 tonnas smilšu.

Pēc mača Pļaviņš uzteica šveicieša spēcīgo servi, kas ļāva oponentiem izcīnīt uzvaru pirmajā setā. "Ļoti reti, kad kāds tāda līmeņa servi var turēt visu spēli," pēc mača portālam "sportacentrs.com" pauda Pļaviņš. "Viņš vai nu nogurst, vai jāspēlē tieši pa otru, lai viņš atdziest. Tā arī notika – pārgājām uz Sašu, viņš atdzisa un pēc tam viņi vairs ar servi neizcīnīja nevienu punktu."

"Otrajā un trešajā setā sākām spēlēt savu spēli. Sākumā daudz kļūdījāmies, bet tad iegājām ritmā," izteicās Točs, sakot, ka pirmo setu pretinieki nospēlējuši ļoti labā līmenī.

Vēstīts, ka Gersons pilda Samoilova pārinieka pienākumus Jāņa Šmēdiņa traumas laikā. Taču vēlāk Samoilovam piebiedrosies Pļaviņš, abiem drīzumā dodoties uz "King of the Court" sacensībām, kuru ietvaros septembrī notiks četri turnīri – pa vienam Nīderlandē un Beļģijā, bet divi ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!