Foto: CEV
Gudras serves, pareiza taktika un "uguntiņa" spēlētāju acīs - kā svarīgās lietas pēc uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Austrijā izcēla Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Mihals Gogols.

Latvijas volejbolisti trešdien, 3. augustā, Austrijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas B grupas pirmajā spēlē ar 3-1 (25:19, 21:25, 25:22, 25:23) pieveica mājinieci, sperot pirmo soli pretī finālturnīram. Nākamo spēli Latvijas izlases aizvadīs 6. augustā Valmierā, uzņemot Somijas valstsvieību.

"Mēs paredzējām, kā austrieši spēlēs, un izlēmām daudz neriskēt servēs, bet cīnīties blokā. Stratēģija attaisnojās," pēc mača teica Latvijas izlases treneris Mihals Gogols. "Pirmajā setā sākām spēlēt labāk pēc diskusijām ar tiesnesi. Zinājām, ko darīs austriešu cēlājs Aleksandrs Tušs, un mūsu bloks, kaut arī bez tieši gūtiem punktiem, strādāja labi. Spējām gūt punktus uzbrukumā un gudri servējām, jo spēlē kļūdījāmies vien desmit reizes, taču vissvarīgākais bija tas, ka spēlētāju acīs bija uguns. Ozoliņš bija īsts kapteinis un līderis laukumā, palīdzēja komandai svarīgos brīžos, un viņu atbalstīja pārējie spēlētāji, taču uzvaru izcīnīja komanda."

"Trešajā setā nostrādāja mūsu stratēģija, labi cīnoties blokā, un trešais sets bija izšķirīgais, jo ceturtajā Austrija jau bija iedzinējos no paša sākuma. Protams, nedaudz palīdzējām viņiem ar savām kļūdām, taču turpinājām sekot savai taktikai, un tā nostrādāja," piebilst Polijas volejbola speciālists.

Eiropas čempionāta atlasē Latvija spēlē vienā grupā ar Austriju un Somiju. Finālturnīram kvalificēsies visu septiū grupu uzvarētāji, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!