Foto: LETA
Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/ Anastasja Kravčenoka saņēmušas "zaļo gaismu" dalībai Eiropas čempionātā, kas nākamnedēļ notiks Jūrmalā.

Pagājušajā piektdienā saņemtās Covid-19 analīzes Graudiņai izrādījās pozitīvas, līdz ar to Latvijas duets tika svītros no dalībnieku pulka un viņas tādējādi nevarētu aizstāvēt izcīnīto Eiropas čempionu titlu. Tomēr svētdien sociālajā vietnē "Instagram" Graudiņa paziņoja, ka otrais tests bija negatīvs, pēc tam otrdien pludmales volejboliste paziņoja, ka arī nākamais tests bijis negatīvs.

Tomēr divi negatīvi testi vēl nedeva atļauju startēt sacensībās, jo bija jāsaņem arī Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) viedoklis.

Latvijas Volejbola federācija, veicot pārrunas ar Eiropas Volejbola konfederāciju (CEV) un SPKC, ir pieņēmuši lēmumu ļaut duetam Graudiņa/Kravčenoka piedalīties Eiropas čempionātā pludmales volejbolā, ievērojot vairākus drošības noteikumus Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārstes Dr. Līgas Cīrules uzraudzībā," informē LVF valdes loceklis Kaspars Timermanis. "SPKC pretimnākšana ir saprātīgs risinājums sabiedrības veselības nodrošināšanai, vienlaikus neliedzot Anastasijai Kravčenokai iespēju piedalīties sacensībās. Latvijas Volejbola federācija ar prieku paziņo, ka mūsu vadošās sportistes jaunnedēļ startēs turnīrā, un dara visu iespējamo, lai valsts nozīmes pasākums norisinātos pēc iespējas drošākā vidē."

"Tāpēc aicinām arī apmeklētājus, apmeklējot turnīru, apzinīgi ievērot pašaizsardzības un drošības noteikumus – fizisko distancēšanos, kā arī izmantot sejas maskas un dezinficēt rokas,” aicina Timermanis.

LVF pirms tam jau norādīja, ka apmeklētāju un sportistu drošība ir Eiropas pludmales volejbola čempionāta prioritāte. Lai izvairītos saslimšanas gadījumiem plānotā čempionāta laikā, ir izveidota speciāla Covid-19 risku novēršanas komanda, kas jau vairāk nekā mēnesi kopā ar Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) pārstāvjiem strādā pie dažādu pasākumu un kārtību ieviešanas un iespējamo risku novēršanas. LVF arī informē, ka spēlētājiem un skatītājiem jārēķinās, ka prasības būs ļoti stingras un daudz vairāk pārsniegs valstī noteiktos ierobežojumus.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Majoros sāksies otrdien, 15. septembrī, bet finālspēles notiks nākamo sestdien un svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!