Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien Šveices pilsētā Gštādē notiekošā piecu zvaigžņu turnīra pirmajos mačos piedzīvoja zaudējumus, bet pie vienīgās uzvaras Latvijai tika dāmu duets Tīna Graudiņa/ Anastasija Kravčenoka.

Sieviešu turnīrā G grupas pirmajā spēlē Graudiņa/ Kravčenoka aizraujošā cīņā ar 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja Barbaru Seiksasu de Freitu un Fernandu Alvesu no Brazīlijas.

Pirmajā setā Latvijas duets atspēlējās no 12:15 un seta izskaņā uzvarēja ar 21:19. Savukārt otrajā setā Graudiņa/ Kravčenoka ilgāku laiku bija vadībā, bet brazīlietes izlīdzināja rezultātu. Seta izskaņā pēdējos divus punktus gan guva Latvijas duets - sākumā kļūdījās brazīlietes un tad servē paveicās Graudiņai/ Kravčenokai, bumbai no troses nokrītot pretinieču pusē.

Līdz ar uzvaru Graudiņa/ Kravčenoka nodrošinājusi dalību izslēgšanas turnīrā. Tagad cīņā par uzvaru G grupā un iekļūšanu uzreiz "play off" otrajā kārtā Latvijas pāris tiksies ar amerikānietēm Brūku Svītu/Kerri Velšu Dženingsu.

Pļaviņš/Točs ar rezultātu 1:2 (19:21, 22:20, 11:15) D grupas mačā zaudēja amerikāņiem Džeikobam Gibam un Teiloram Krebam. Latvieši turnīrā izlikti ar 20. numuru, bet spēlētāji no ASV – ar 13. numuru.

Spēles pirmajos divos setos ritēja līdzīga cīņa, bet pirmo galotnē labāk nospēlēja amerikāņi. Otrā seta galotnē latvieši divreiz izsēja divu punktu pārsvaru, taču svarīgā brīdī tomēr atkal spēja gūt divus punktus pēc kārtas. Trešajā setā Gibs un Krebs veiksmīgāk darbojās aizsardzībā, kas ļāva uzvarēt mačā.

Pļaviņam/Točam D grupas turnīrs būs jāturpina ar maču pret citiem amerikāņiem Keisiju Patersonu un Čeisu Badingeru, kurš ir latviešu izcelsmes sportists un pirms tam spēlēja basketbolu NBA. Šajā mačā noskaidrosies, kurš iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Savukārt F apakšgrupas spēlē Samoilovs un Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (15:21, 20:22) zaudēja Andrē Lojolam Šteinam/Žeoržam Vanderlejam no Brazīlijas. Latvijas duets šajā turnīrā izlikti ar 22. numuru, bet brazīlieši – ar 11.

Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā setā izvirzījās vadībā ar 8:6, bet tad pretinieki veica piecu punktu izrāvienu un iegūto pārsvaru līdz seta beigām palielināja. Otrajā setā latvieši atspēlējās no 11:13 un panāca 16:16, un līdzīgs rezultāts saglabājās, taču pie 20:20 brazīlieši nospēlēja veiksmīgāk.

Nākamajā F grupas spēlē par vietu izslēgšanas spēlēs Samoilovs/Šmēdiņš tiksies ar ķīniešiem Gao Penu/ Li Janu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!