Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien Krievijā ar uzvaru sāka Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pamatturnīru.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras izsētas ar desmito numuru, G grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:15) uzvarēja Japānas duetu Miki Išī un Megumi Murakami, kurām ticis 23.numurs.

Vēlāk Latvijas duets otrajā apakšgrupas spēlē ar 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja vācietēm Laurai Ludvigai/Margaretai Kozuhai, kurām piešķirts septītais numurs.

Uzvarot G grupas pirmajā spēlē, Latvijas pludmales volejbolistes nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, kas būs jāsāk no pirmās kārtas.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis trešdien Krievijā cieta zaudējumu Pasaules tūres četru zvaigžņu posma kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā.

Vietu vīriešu sacensību pamatturnīrā bez kvalifikācijas spēlēm ir nodrošinājuši divi citi Latvijas pāri - Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!