Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien Minhenē Eiropas čempionātā pludmales volejbolā nodrošināja vietu pusfinālā.

Piektdien pusfinālā 2019.gada Eiropas čempiones Graudiņa un Kravčenoka, kuras sieviešu turnīrā izliktas ar trešo numuru, ar 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja Nīderlandes duetu Raisu Shonu/Katju Stamu, kuras sacensībās izsētas ar piekto numuru.

Abi dueti savā starpā tikās arī pērnā gada čempionāta pusfinālā, kurā trīs setos pārākas bija nīderlandietes.

Finālā pretī stāsies šveicietes Nīna Brunnere/Tanja Hiberli (4.), kuras pusfinālā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:17) guva virsroku pār spānietēm Danielu Alvaresu/Tanju Moreno (17.).

Spēles par medaļām tiks aizvadītas sestdien.

Pirms tam piektdien ceturtdaļfinālā latvietes ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:18) izcīnīja uzvaru pār mājiniecēm Karlu Borgeri un Juliju Zūdi, kuras turnīrā izsētas ar sesto numuru.

Apakšgrupā latvietes uzvarēja abās spēlēs un uzreiz iekļuva astotdaļfinālā. Latvijas dāmu duets C grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:16, 21:12) izcīnīja uzvaru pār dānietēm Klāru Vindelefi/Sofiju Bisgordu (30.) un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, bet otrajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:14) bija pārākas pār somietēm Taru Lahti/Annīnu Parkinenu (19.).

Ceturtdien astotdaļfinālā latvietes ar 2-0 (21:12, 21:18) pieveica polietes Katažinu Kocjoleku un Marta Lodeju (24.).

Savukārt ar 18.numuru izsētie 2015.gada Eiropas čempioni Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš turnīra noslēdza ar zaudējumu astotdaļfinālā, ieņemot dalītu devīto vietu.

Čempionāta spēļu tiešraides vērojamas meistarsacīkšu oficiālajā "YouTube" kanālā "Munich 2022".

Eiropas čempionātā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās. Abos mačos uzvarējušie pāri uzreiz iekļuva astotdaļfinālā, bet vienu panākumu izcīnījušie dueti izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas, kamēr abās cīņās zaudējušajiem pludmales volejbolistiem čempionāts būs beidzies.

Pērn Vīnē notikušajā čempionātā Graudiņa/Kravčenoka ieņēma ceturto vietu, bet Samoilovs/Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs nepārvarēja "play-off" otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!