Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Mārupē Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu otrajā kārtā piedzīvoja zaudējumu, izstājoties no sacensībām. Savukārt Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs izcīnīja otro uzvaru un triumfēja D apakšgrupā, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš savā grupā bija otrie un vēlāk ar uzvaru sāka izslēgšanas turnīru, ari iekļūstot otrajā kārtā.

Eiropas čempiones Graudiņa un Kravčenoka (5.) savu pērn izcīnīto titulu vairs nevarēs aizstāvēt, jo izslēgšanas turnīra otrās kārtas spēlē ar rezultātu 0-2 (16:21, 13:21) piekāpās itālietēm Martai Menegati un Viktorijai Orsi Totai (11.).

Lai arī pirmo punktu spēlē guva latvietes, seta turpinājumā vadību pārņēma itālietes (4:2) un gandrīz visu setu turējās divu līdz punktu vadībā. Seta beigās mājiniecēm izdevās pievilkt līdz rezultātam 16:18, piespiežot itālietes ņemt pārtraukumu, taču pēdējie trīs punkti tika Menegati un Orsi Totai. Sets beidzās ar Graudiņas uzbrukumu tīklā – 16:21.

Arī otro setu labāk sāka itālietes – rezultāts 2:0. Pēc Graudiņas bloka pretinieces gan bija panāktas – 3:3, bet tad jau 10:6 vadību izcīnīja viešņas. Itālijas pārstāves labi darbojās blokā un "lasīja" Latvijas dueta uzbrukumus aizsardzībā, panākot rezultātu 17:9 savā labā. Pāris mačbumbas latvietes atspēlēja, taču mačs beidzās ar Graudiņas servi tīklā – 16:21, 13:21.

Tādējādi duets turnīru noslēdza dalītā 9. vietā. Volejbolistes pērn Maskavā triumfēja kontinenta meistarsacīkstēs, kļūstot par jaunākajām Eiropas čempionēm kopš 1997. gada.

Savukārt ar ceturto numuru izliktie Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:16) pieveica austriešus Aleksandru Horstu un Klemensu Dopleru (20.).

Latvieši pirmā seta ievadā nonāca trīs punktu iedzinējos, taču turpinājumā spēles rezultātu izlīdzināja. Sīvā galotnē Pļaviņš/Točs bija pārāki. Otrajā setā šī brīža vadošais Latvijas duets darbojās drošāk, un Točs uzvaru nesošo punktu guva ar bloku.

Tā latviešiem bija otrā uzvara turnīra divās spēlēs, kas ļauj izlaist izslēgšanas spēļu pirmo kārtu un gaidīt pretiniekus otrajā.

Ar 16. numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (14:21, 12:21) kapitulēja turnīra galvenajiem favorītiem Andersam Molam un Kristianam Sorumam no Norvēģija.

Tas nozīmēja, ka Samoilovam/Šmēdiņam, kuri turnīru sāka ar uzvaru pār igauņiem, izslēgšanas spēles bija jāsāk no pirmās kārtas. "Play-off" pirmās kārtas mačā Latvijas duets ar 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja beļģus Drīsu Kekelkorenu/Tomu van Valli.

Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā Samoilovs/ Šmēdiņš sestdien tiksies ar Krievijas duetu Ņikitu Ļaminu/ Tarasu Miskivu.

Pļaviņam/ Točam, kuri izlikti ar piekto numuru, "play off" izloze nav bijusi veiksmīga. Savās grupās favorītu statusu neapliecināja vācieši Juliuss Tole/ Klemenss Viklers (trešais numurs) un itāļi Paolo Nikolai/ Daniele Lupo (piektais numurs), kuri tagad "play off" pirmajā kārtā cinās par iespēju spēlēt pret Pļaviņu/ Toču.

Turnīra turpinājumā Arnis Reliņš/Ardis Bedrītis (31.) trīs setu cīņā ar rezultātu 1-2 (15:21, 21:16, 12:15) piekāpās Kinsijam Ajē un Arno Gotjē-Ra (18.) no Francijas, piedzīvojot otro zaudējumu un izstājoties no turnīra.

Vēl Mārcis Jirgensons un Rinalds Aišpurs (27.) sīvā cīņā ar 0-2 (23:25, 20:22) zaudēja vāciešiem Filipam Bergmanam un Lukasam Pfrecšneram (22.). Otrajā setā latviešiem bija divas setbumbas, taču tad pretinieki guva četrus punktus pēc kārtas un izcīnīja uzvaru. savukārt Jirgensons/Aišpurs no turnīra izstājās.

Sacensību nākamajā spēlē Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs (30.) ar rezultātu 1-2 (21:16, 19:21, 14:16) dramatiskā cīņā piekāpās Polijas duetam Mihalam Brilam/Mikolajam Miščukam (19.).

Savukārt Matīsa Gabdulļina un Artūra Rinkeviča (24.) duets ar 0-2 (14:21, 13:21) zaudēja šveiciešiem Marko Kratigeram un Florianam Brēeram (25.).

Visi šie Latvijas dueti turnīru noslēdza dalītā 25. vietā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Jūrmalā Eiropas čempionāta cīņas nevarēja notikt skarbo laika apstākļu dēļ, tāpēc piektdien turnīra grafiks centrā “Rukki” būs diezgan saspringts. Organizatori cer, ka nedēļas nogalē sacensības varēs atgriezties Majoru pludmalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!