Foto: FIVB
Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošajā pasaules čempionātā debitēja ar drošu uzvaru.

Ar 26. numuru izliktās latvietes pirmajā B grupas mačā ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja polietes Kingu Vojtašiku/Katažinu Kocjoleku, kurām piešķirts 23.numurs.

Spēles iesākumā ritēja līdzīga cīņa, bet tad Graudiņai izdevās labs uzbrukums, pēc kura divus punktus ar servēm guva Kravčenoka, panākot 6:4. Nākamā serve neizdevās, bet Graudiņa divu punktu pārsvaru atjaunoja ar bloku. Polietes pie rezultāta 9:10 ar servi rezultātu izlīdzināja, taču pirms tehniskā pārtraukuma Graudiņa pie tīkla sita asā leņķī un atguva vadību latvietēm. Graudiņa mirkli vēlāk izcēlās ar bloku, vēlāk Kravčenokai neizdevās uzbrukumi, kas dotu trīs punktu pārsvaru. Latvietes turējās nelielā vadībā arī turpinājumā, taču tad ar veiksmīgām darbībām izdevās panākt 18:14. Poliete servēja pāri laukumam, tad Graudiņa bloķēja sitienu un panāca setbumbu, kuru ar servi realizēja Kravčenoka.

Otrais sets ritēja punkts punktā, un latvietes spēja atbildēt pretiniecēm ar labām epizodēm. Pie rezultāta 7:7 Graudiņa ar uzbrukumu pie tīkla deva Latvijas duetam vadību, un arī turpinājumā viņa bija galvenā punktu vācēja. Atkal pārtraukumā volejbolistes devās pie rezultāta 11:10. Volejbolistes spēli atsāka ar garu un skaistu izspēli, kurā latvietēm nepaveicās, bet polietēm – gan. Kravčenoka sita blokā, bet viņa nākamajās epizodēs uzreiz divus punktus atguva ar māņu sitieniem gar sāna līniju. Viņa turpināja gūt punktus un panāca jau divu punktu pārsvaru (14:12). Latvietes izdarīka spiedienu arī nākamajās epizodēs un savu pārsvaru pieaudzēja līdz 18:13. Mača noslēgšanai Graudiņai/Kravčenokai vajadzēja trīs setbumbas.

Sestdien Graudiņa/Kravčenoka spēkosies ar vienām no turnīra favorītēm Katarinu Šicenhoferi/Lenu Plesučnigu (2.) no Austrijas, bet svētdien būs jācīnās ar vācietēm Leoniju Kercingeri/Sāru Šnaideri (47.).

Piektdien pasaules čempionātu uzsāks arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, bet sestdien turnīrā iesaistīsies arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!