Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien Ostravā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā sasniedza "play-off" pirmo kārtu.

Turnīrā ar desmito numuru izliktais Latvijas duets G apakšgrupas pirmajā duelī ar rezultātu 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās dvīņu māsām Meganai un Nikolei Maknamarām no Kanādas (23.).

Vēlāk viņas otrā apakšgrupas spēlē ar 2-1 (21:15, 19:21, 15:10) uzvarēja spānietes Mariju Karro un Paulu Soriju, kurām bija piešķirts 26.numurs. Viņas iepriekš pārvarēja kvalifikāciju.

Pirmajā setā pie rezultāta 7:7 no nākamajiem pieciem punktiem Latvijas duets ieguva četrus. Karro/Sorijas bieži pieļautās kļūdas neļāva viņām panākt neizšķirtu pirmā seta vidū, bet vēlāk sniegumu uzlabot neizdevās, kas Kravčenokai/Graudiņai sākotnēji ļāva panākt 17:12, bet seta izskaņā pārsvaru izdevās vēl nedaudz palielināt.

Graudiņas neveiksmīgi uzņemtā serve jau otrā seta ievadā spānietes izvirzīja vadībā ar 4:1. Turpinājumā vairākkārt izdevās pietuvoties līdz viena punkta deficītam, bet seta vidū Kravčenoka/Graudiņa bija iedzinējos ar 10:13. Neilgi pēc tam divas pretinieču kļūdas un precīzs uzbrukums ļāva panākt neizšķirtu 13:13. Rezultāts arī seta galotnē vairākkārt bija neizšķirts, bet pie 19:19 spānietes nākamajā uzbrukumā bija nekļūdīgas, savukārt uzvaras punktu sagādāja Graudiņas neprecīzais sitiens.

Trešajā setā Kravčenoka/Graudiņa ātri izvirzījās vadībā - 6:1, bet pēc tam zaudēja trīs punktus pēc kārtas. Graudiņai seta vidū ar māņu sitienu izdevās atjaunot piecu punktu pārsvaru (10:5), vēlāk sekoja kļūda serves uzņemšanā (13:10), taču seta galotnē divi pēc kārtas izcīnītie punkti deva uzvaru.

Piektdien Kravčenoka/Graudiņa aizvadīs izslēgšanas spēļu pirmās kārtas maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!