Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas spēcīgākais dāmu pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien sasniedza Šveicē notiekošā Gštādes "Elite 16" turnīra ceturtdaļfinālu.

Sacensībās ar sesto numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka ar 2-1 (22:20, 14:21, 15:10) apspēlēja somietes Nīnu Ahtiainenu/Taru Lahti-Lukonenu, kurām turnīrā bija piešķirts 28. numurs.

Abi dueti aizvadīja ļoti spraigu pirmo setu, tam ritot punkts punktā. Kaut arī tā izskaņā latvietēm izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru, pretinieces atspēlējās. Graudiņa/Kravčenoka gan prata noslēgt setu sev par labu, jo pie viņu setbumbas sāncenses raidīja bumbu ārpus laukuma.

Otrajā setā cīņas gaita krasi mainījās, jo Ahtiainena/Lukonena pārņēma kontroli savās rokās un ātri ieguva vairāku punktu pārsvaru. Seta vidū rezultāts bija 12:6 viņām par labu, bet atspēlēties latvietes nespēja, ciešot fiasko ar 14:21.

Ceturtdaļfinālistes tādējādi tika noskaidrotas izšķirošajā - trešajā - setā, kas sākotnēji aizritēja punkts punktā, bet pēc teicamā Graudiņas sitiena līnijā rezultāts kļuva 9:6. Somietes šo pārsvaru neatspēlēja, un Graudiņa/Kravčenoka iekļuva ceturtdaļfinālā

Ceturtdaļfināli Gštādē tiks aizvadīti sestdien.

Iepriekš apakšgrupu turnīrā Latvijas dāmu duets guva divas uzvaras divos mačos, kas ļāva iegūt pirmo vietu un automātisku ceļazīmi uz "play-off" otro kārtu.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais vīriešu pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš šajā turnīrā ne bez grūtībām izkļuva no grupas, taču piedzīvoja zaudējumu izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, tādējādi Gštādē paliekot dalītā 17. vietā.

Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!