Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien, 12. jūlijā prestižā Gštādes piecu zvaigžņu turnīra astotdaļfinālos piedzīvoja zaudējumus.

Astotdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka ar 0-2 (16:21, 17:21) zaudēja pašreizējām pasaules čempionēm Sārai Pevenai/Melisai Hjūmenai-Paredesai no Kanādas. Latvietes šajā turnīrā aizliktas ar astoto numuru, bet kanādietes ar otro numuru. Līdz ar zaudējumu Latvijas duets sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Pirms tam piektdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Graudiņa/ Kravčenoka ar 2-0 (21:16, 21:19) pieveica vācietes Izabelu Šneideri/ Viktoriju Bīneku. Pirmajā setā vidū Latvijas duets bija ieguvis drošu pārsvaru, ko nosargāja līdz izskaņai. Otrajā setā Graudiņa/ Kravčenoka vairākas reizes atspēlējās, guva setā pēdējos trīs punktus un svinēja uzvaru mačā.

Vīriešu sacensībās no turpmākās cīņas izstājās arī Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs, kuri astotdaļfinālā ar 0-2 (24:26, 19:21) piekāpās Kataras duetam Šerifam Junusem/ Ahmedam Tidžanam.

Pļaviņš/Točs fantastiskā cīņā ceturtdien pārvarēja izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, pieveicot spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru - 2-1 (18:21, 25:23, 15:8).

Ziņots, ka pirms tam ceturtdien no Gštādes turnīra izstājās Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš,kuri Gštādes turnīrā nepārvarēja izslēgšanas sacensību pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!