Foto: FIVB

"French Open" tenisa turnīra kortos Parīzē 29. septembrī sāksies pamatturnīra sacensības pludmales volejbola sacensībām "Beach Pro Tour Elite 16", kurās piedalīsies arī labākās Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova (iepriekš Kravčenoka), informēja Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas komanda pamatturnīra sacensības sāks ar viena apļa turnīru, startējot A apakšgrupā. Jau zināms, ka kopā ar Graudiņu/Samoilovu, kuras izsētas ar 9. kārtas numuru, apakšgrupā par labākajām divām pozīcijām cīnīsies brazīlietes Duda/Ana Patrisija, kuras turnīrā izliktas ar pirmo numuru, un vācietes Sandra Itlingera /Karla Borgere, kuras izliktas ar 8. numuru.

Ceturtā komanda grupā tiks noskaidrota pēc kvalifikācijas sacensībām, kas norisināsies 28. septembrī.

Pamatturnīra sacensībās 16 labākās sieviešu komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām komandām, kurās izspēlē apļveida grupu turnīru – katra ar katru. Pēc grupu turnīra divas labākās komandas no katras grupas kvalificējas nākamajai kārtai – ceturtdaļfinālam.

Tokijas Olimpisko spēļu 4. vietas ieguvējas Tīna un Anastasija šogad parādījušas atzīstamu sniegumu, izcīnot otro CEV Eiropas čempiona titulu Minhenē, kopā ar Aneti Namiķi/Varvaru Brailko ierindojoties 3. vietā pirmajā CEV Eiropas Nāciju kausā, Pasaules čempionātu noslēdzot 9. vieta, un Meksikas "Elite 16" turnīrā paliekot otrajā vieta.

Parīzes "VW Beach Pro Tour Elite 16" spēļu kalendārs:
29. septembris – 11.00 Duda/ Ana Patrisija (BRA) – Graudiņa/ Samoilova (LAT)
29. septembris – 16.00 Graudiņa/ Samoilova (LAT) – komanda no kvalifikācijas
30. septembris – 15.00 Itlingera/ Borgere (GER) – Graudiņa/ Samoilova (LAT)
1. oktobris – ¼ fināli (laiks tiks precizēts)
½ fināli (laiks tiks precizēts)
2. oktobris – 13.30 Spēle par 3. vietu
16.00 Spēle par 1. vietu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!