Foto: Vadims Morozovs

Latvijas dueta Tīnas Graudiņas/Anastasijas Kravčenokas pretinieces grupu turnīrā brazīlietes Eduarda Lisbou/Ana Patrīcija Ramusa sestdien iekļuva Jūrmalas "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīra pusfinālā.

Brazīlijas duets ar 2-1 (21:9, 17:21, 15:10) uzvarēja šveicietes Joanu Heidrihu un Anuku Veržē-Deprē.

Tikmēr citā ceturtdaļfināla spēlē brazīlietes Talita Antuņesa un Rebeka Kavalkante, kuras spēlēja vienā apakšgrupā ar Latvijas pāri Martu Ozoliņu/Luīzi Annu Skrastiņu, nepārvarēja ceturtdaļfinālu, piekāpjoties kanādietēm Sārai Pavanai/Melisai Umanai-Paredesai ar 0-2 (17:21, 18:21).

Savukārt amerikānietēm Sāra Hjūza un Kellija Kolinski, kuras grupu turnīrā pārliecinoši uzvarēja Ozoliņu/Skrastiņu, ar 2-0 (21:12, 21:19) tika pie uzvaras pār Nīderlandes sieviešu duetu Katju Stamu un Raisu Shūnu, kas ir līderes pasaules rangā, un iekļuva pusfinālā.

Vēl Brazīlijas duets Barbara Seišasa/Karolīna Salgadu, kurām Graudiņa/Kravčenoka sīvā cīņā piekāpās turnīra pirmajā spēlē ar 1-2, ceturtdaļfinālā ar 2-1 (21:11, 18:21, 15:12) pārspēja ASV pludmales volejbolistes Kristenu Nusu un Terinu Klotu (2.)

Sestdienas vakarā pusfinālā brazīlietes Lisbou/Ramusa spēkosies ar kanādietēm Pavanu/Umanu-Paredesu, bet otrā pusfinālā ASV duets Hjūza/Kolinski stāsies pretī Brazīlijas pludmales volejbolistēm Seišasai/Salgadu.

Jau ziņots, ka neviens no Latvijas pāriem neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Ozoliņa/Skrastiņa zaudēja visās grupas spēlēs, kamēr Graudiņa/Kravčenoka tika pie panākuma pēdējā grupu turnīra spēlē, pārspējot Brazīlijas pāri Viktoriju Lopesu Pereiru/Tainu Silvu Bigi ar 2-1 (18:21, 21:14, 15:10) un sagādājot Latvijai vienīgo uzvaru šajā turnīrā, taču ar to bija par maz, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Kvalifikācijas sacensībās piedalījās divi Latvijas sieviešu un četri vīriešu pāri, taču neviens no tiem neizcīnīja vietu pamatsacensībās.

Turnīrs ar Latvijas duetu līdzdalību no 1. līdz 5.jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!