Foto: CEV
Horvātijas vīriešu volejbola izlase trešdien Tallinā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra mačā un šīs spēles iznākums krietni palielināja Latvijas valstsvienībai izredzes kvalificēties "play-off".

Horvātija D apakšgrupas mačā ar rezultātu 3-1 (25:27, 25:19, 25:19, 31:29) uzvarēja Slovākiju.

Pirmajā setā ilgu laiku vadībā bija slovāki, iegūstot arī piecu punktu pārsvaru, bet tad horvāti veica atspēlēšanos. Tomēr izšķirošajos brīžos slovāki nospēlēja drošāk blokā, uzvarot pirmo setu ar 27:25. Otrajā setā jau sākumā Horvātija ieguva divu punktu pārsvaru, ko seta turpinājumā nedaudz palielināja un svinēja itin drošu uzvaru ar 25:19, panākot 1-1 visā spēlē.

Trešais sets bija kā otrā seta kopija – horvāti ātri ieguva pārsvaru, slovāki to nespēja sadeldēt, un horvāti svinēja uzvaru arī ar 25:19. Ceturtajā setā ik pa laikam situācija laukuma mainījās un cīņa bija daudz saspringtāka – vadībā bija te viena, te otra vienība. Tuvojoties seta izskaņai, horvāti bija vadībā ar 19:17 un arī 20:18, bet slovāki guva trīs punktus pēc kārtas panākot 21:20. Drīz vien vairākas mačbumbas neizmantoja Horvātija, bet mirkli vēlāk Slovākija ieguva jau setbumbu – 29:28. Tad Horvātija ar labu uzbrukumu un divām agresīvām servēm guva trīs punktus pēc kārtas, pieliekot punktu spēlei.

Lai iekļūtu "play-off", latviešiem trešdien jāuzvar olimpisko spēļu čempione Francija vai jācer, ka ceturtdien Vācija uzvarēs Slovākiju un Francija pārspēs Igauniju, kas ir ļoti ticami scenāriji.

D apakšgrupā pa deviņiem punktiem ir trīs spēles aizvadījušajai Francijai un četrus mačus nospēlējušajai Vācijai, kurām abām ir pa trim uzvarām. Trešā ar trīs uzvarām piecās spēlēs un septiņiem punktiem ir Horvātija, Latvijai četrās cīņās ir viena uzvara un pieci punkti. Četrus mačus aizvadījušajām Slovākijai un Igaunijai abām ir pa vienai uzvarai un trīs punktiem.

Noslēdzoties grupu turnīram, kā pirmais kritērijs vietu sadalē būs izcīnītās uzvaras, pēc tam gūtie punkti, uzvarēto/zaudēto setu attiecība, gūto/zaudēto mazo punktu attiecība un visbeidzot rezultāti savstarpējās cīņās.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. "Play-off" iekļūs katras grupas četras labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!