Foto: Latvijas Volejbola federācija

"Credit24" meistarlīgā svētdien uz panākumu savā laukumā varēja cerēt gan "Jēkabpils lūši" un RTU/"Robežsardze", gan Daugavpils Universitāte, taču vienīgo uzvaru, savu pirmo šosezon, izcīnīja VK "Biolars"/Jelgava, kas pieveica uz labāko astotnieku tēmējušos OC "Limbaži"/MSĢ volejbolistus, portālu "Delfi" informēja Latvijas Volejbola federācijā.

Svētdien "Credit24" meistarlīgas kalendārs piedāvāja četras spēles no piecām, kurās uzvarētājs pirms mača sākuma nebija paredzams.

Pirmā beidzās RTU/Robežsardzes un "Parnu VK" cīņa Rīgā. Rīdzinieki guva uzvaru 1. setā ar 30:28, kad līdzīgam setam beigās uzvaru ar bloku panāca Aleksandrs Avdejevs.

Trijos pārējos setos rīdzinieki vadībā pabija vien 3. setā, un arī tad pārsvars vairāk par punktu nesasniedza.

Visā spēlē ar 3:1 (-28, 18, 20, 19) uzvaru svinēja Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā Pērnavas komanda, kuras rindās par vienu no rīdzinieku lielākajiem biediem kļuva izlases spēlētājs Toms Švans, sakrājot 14 punktus, no tiem deviņus – ar bloku un vienu – ar servi.

Rīdziniekiem Gatis Garklāvs atbildēja ar 18 punktiem (3 "eisi"), bet citam izlases vīram Avdejevam – 11 punkti.

Arī otrā spēle mājās, kurā "Jēkabpils lūši" varēja cerēt "iekost" līdervienībai "BIGBANK"/Tartu, beidzās par labu viesiem – 3:1 (-19, 18, 22, 16). Mājinieku rindās tikai Rihards Puķītis tika pie 10 punktiem, kamēr viesiem Hindreks Pulks sakrāja 17 punktus.

Turnīra tabulas galvgalī ir "BIGBANK"/Tartu ar 16 spēlēs nopelnītajiem 42 punktiem. Sekotājiem ir par spēli vairāk. Uz 2. vietu pēc svētdienas uzvaras pār "Rakvere VK" ar 3:0 (22, 20, 22) pakāpās "Saaremaa VK", kam tāpat kā RTU/Robežsardzei ir pa 39 punktiem, bet labāka gūto un zaudēto setu attiecība. Ar 36 punktiem seko pērnavieši.

DU puiši savā laukumā ar 0:3 (-22, -16, -16) bija spiesti atzīt "TalTech" pārākumu. Mājinieku tīkla pusē 10 punktus sakrāja Dmitrijs Meinerts, bet talliniešiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Mikhels Nūts. Tagad daugavpilieši no Tallinas kluba atpaliek par trim punktiem. Turklāt, konkurentiem ir spēlei mazāk.

Daudziem negaidīti beidzās spēle Jelgavā, kur VK "Biolars"/Jelgava uzņēma OC "Limbaži"/MSĢ, kas sestdien labi pretojās vicelīderiem rīdziniekiem. Uzvarējuši pirmo divu setu galotnēs, jelgavnieki ņēma uzvaras grožus savās rokās un pārliecinoši aizsoļoja pretī panākumam – 3:0 (24, 25, 17).

Uzvaru ar 17 punktiem kaldināja Māris Lancmanis, 11 punkti Ralfam Ozoliņam un pa 10 punktiem – Maksimam Morozovam un Gatim Slavēnam (četri bloki).

Viesu rindās 12 punkti Robertam Kļaviņam un 10 – Aleksandram Nasonovam.

Nākamā spēle līgā notiks 30. janvārī, kad "Rakvere VK" uzņems OC "Limbaži"/MSĢ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!