Foto: Vadims Morozovs
Itāļi Paolo Nikolai un Samuele Kotafava sestdien nodrošināja vietu Jūrmalas "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīra finālā, kamēr Igaunijas duets Marts Tīsārs un Kusti Nolvaks pusfinālā cieta neveiksmi un spēkosies par bronzu.

Pusfināla mačā itāļi ar 2-0 (21:19, 22:20) pārspēja Brazīlijas pludmales volejbolistus Andrē Lojolu Šteinu un Georgu Vanderleju.

Otrā pusfinālā igauņi Tīsārs/Nolvaks ar rezultātu 0-2 (11:21, 14:21) piekāpās Kataras duetam Šerifam Junusem/Ahmedam Tidžanam, kuri izsēti turnīrā ar pirmo numuru un svētdien cīnīsies par zeltu.

Dāmu konkurencē cīņā par zelta godalgām kanādietes Sāra Pavana un Melisa Umana-Paredes stāsies pretī Brazīlijas pārim Barbarai Seišasai/Karolīnai Salgadu.

Jau ziņots, ka neviens no Latvijas pāriem neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Marta Ozoliņa/Luīze Anna Skrastiņa zaudēja visās grupas spēlēs, kamēr Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka tika pie panākuma pēdējā grupu turnīra spēlē, pārspējot Brazīlijas pāri Viktoriju Lopesu Pereiru/Tainu Silvu Bigi ar 2-1 (18:21, 21:14, 15:10) un sagādājot Latvijai vienīgo uzvaru šajā turnīrā, taču ar to bija par maz, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Kvalifikācijas sacensībās piedalījās divi Latvijas sieviešu un četri vīriešu pāri, taču neviens no tiem neizcīnīja vietu pamatsacensībās.

Turnīrs ar Latvijas duetu līdzdalību no 1. līdz 5.jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!