Klubu sezona Latvijas volejbola izlašu kandidātiem aizvadītajā nedēļā beidzās ar Kristera Dardzāna izcīnīto otro vietu Itālijas čempionātā, bet jau šobrīd viņš ir pievienojies izlasei Latvijā, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Itālijas superlīgas finālā Kristera Dardzāna pārstāvētā Perudžas "Sir Safety" vienība aizvadītajā nedēļā viesos ar 0-3 (23:25, 16:25, 21:25) piekāpās Čivitanovas "Cucine Lube", sērijā atzīstot pretinieku pārākumu ar 1-3. Latvijas volejbolists laukumā nedevās.

"Pretinieki labi nospēlēja," par pēdējo spēli saka Dardzāns. "Viņi pēdējā laikā Itālijas čempionātā uzvarējuši ir daudz [četras reizes pēdējo sešu gadu laikā]. Tāpēc iespējams, ka pārliecība viņiem par saviem spēkiem bija lielāka. Savukārt mūsu komandā vairākiem spēlētājiem bija mikrotraumas, un labi nospēlējām tikai pirmajā setā. Arī Vilfredo Leons nevarēja demonstrēt savu labāko sniegumu, jo viņam bija ceļa trauma."

Par izcīnīto otro vietu koknesietim paliks tikai atmiņas, jo sudraba medaļas Itālijas vīriešu volejbola čempionātā nepasniedz.

Jau sestdien Dardzāns atlidoja uz Latviju, kur viņu šonedēļ gaida dalība Laura Iecelnieka vadītās Latvijas U-22 izlases sastāvā Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā Daugavpilī, bet vēlāk – cīņas pieaugušo izlasē Eiropas Zelta līgā. Pirmo treniņu Latvijā volejbolists U-22 izlases sastāvā jau ir aizvadījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!