Foto: AP/Scanpix / LETA

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pēdējo gadu laikā pakāpeniski kļuvušas par cienījamu duetu savā sporta veidā, aizvadītajā nedēļas nogalē Maskavā apbrīnojami agrā vecumā arī kļūstot par kontinenta čempionēm. Taču sporta veidā, kurā izteikti daudz nosaka pāra saderība, kā arī mūziku pasūta gados vecākas citu kontinentu pārstāves, perspektīvajām sportistēm vēl jāpaveic pietiekami daudz darba.

Abas sportistes savu statusu Eiropas pludmales volejbolā pierādīja 2016. gadā, kad Graudiņa un Kravčenoka Grieķijas pilsētā Salonikos triumfēja U-22 vecuma grupā. Trimdā dzimušā latvieša Māra Graudiņa meitai tas bija otrais šāds panākums divu gadu laikā. Volejboliste jau 2015. gadā bija kļuvusi par Eiropas U-18 čempioni, toreiz spēlējot kopā ar Paulu Nikolu Ņečiporuku. Savukārt par gadu vecākā daugavpiliete Kravčenoka tovasar sacentās U-20 kategorijā.

Tieši abu volejbolistu vecumam vērts pievērst īpašu uzmanību. 22 gadus jaunā Kravčenoka un 21 gadu jaunā Graudiņa tagad arī izcēlušās vēsturiskā ziņā. Tik jauns pāris Vecā kontinenta galvenajās sacensībās nebija triumfējis kopš 1997. gada, kad tādā pašā vecumā par labākajām volejbolistēm Eiropā kļuva itālietes Laura Bruskini un Annamarija Solaci.

Potenciālu šajā pārī jau laikus saskatīja arī dueta menedžeris Edgars Buļs, pirmās sarunas par sadarbību ar volejbolistēm veicot 2017 un 2018. gadu mijā. Tiesa, uzreiz tika noteikts, ka darbs ar duetu pagaidām būs citāds nekā parasti pludmales volejbolā. Proti, Tīna Graudiņa pašlaik vēl studē Dienvidkalifornijas Universitātē (USC) ASV, kas viņai – atšķirībā no Kravčenokas – neļauj būt komerciāli aktīvai. Līdz ar to atbalstītāju piesaisti menedžeris šobrīd veic tikai ar Kravčenoku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!