Foto: Mareks Matisons
Jēkabpils "Lūši" svētdien pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioniem volejbolā.

Latvijas čempionāta finālsērijas trešajā spēlē "Lūši" savā laukumā ar 3-1 (23:25, 25:22, 25:21, 26:24) pārspēja iepriekšējo četru gadu čempioni RTU/"Robežsardze", sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar pārliecinošo 3-0.

"Lūšu" labā 24 punktus guva Ēriks Voroņko, bet 20 punktus pievienoja Armands Āboliņš. Savukārt RTU/"Robežsardze" sastāvā ar 19 punktus guva Aleksandrs Avdejevs, bet ar 17 punktiem atzīmējās Gatis Garklāvs.

Abas komandas svētdien Jēkabpilī aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, kur pirmajā setā vispirms ar 25:23 uzvarēja RTU/"Robežsardze". Savukārt dueļa turpinājumā iniciatīva jau pārgāja "Lūšu" pusē, jo viņi nākamos divus setus uzvarēja ar 25:22 un 25:21.

Arī ceturtajā setā iniciatīva bija Jēkabpils komandas pusē. Tā nonāca ļoti tuvu uzvarai, kad rezultāts bija 22:20, bet rīdzinieki nepadevās un tika pie setbumbas (24:23). Tiesa, šoreiz raksturu parādīja "Lūši", kuri guva divus punktus pēc kārtas un nodrošināja vēsturisku uzvaru Latvijas čempionātā.

Ziņots, ka finālsērijas pirmajā mačā "Lūši" ceturtdien savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3-1 (24:26, 31:29, 25:10, 25:20), bet sestdien viesos guva virsroku ar 3-1 (25:21, 21:25, 25:22, 25:18).

Iepriekšējās sezonas bronzas medaļu laureāti "Lūši" Latvijas čempionāta finālu bija sasnieguši pirmo reizi vēsturē. Tikmēr RTU/"Robežsardze" ir desmitkārtēja valsts čempione, pie titula tiekot arī iepriekšējās četras sezonas.

"Lūši" šajā sezonā triumfēja Latvijas kausa izcīņā, bet "Credit24 Meistarlīgā" tika pie bronzas, sasniedzot labāko rezultātu kluba vēsturē. Tikmēr RTU/"Robežsardze" Baltijas līgā apstājās ceturtdaļfinālā.

Jēkabpilieši un rīdzinieki Latvijas čempionātu sāka no pusfināla, "Lūšiem" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspējot "Daugavpils Universitāti" (DU), bet RTU/"Robežsardzei" ar tādu pašu rezultātu gūstot virsroku pār "Biolars/Jelgava" vienību.

Kā vēstīts, bronzas sērijā "Biolars/Jelgava" ar 2-0 pārspēja DU, izcīnot trešo vietu.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem tika kronēti RTU/"Robežsardze", kas sērijā ar 3-1 pieveica vairs neeksistējošo "Poliurs/Ozolnieki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!