Foto: F64
Baltijas "Credit24" Meistarlīgas jauno sezonu sestdien ar uzvaru piecos setos iesāka viena no pēdējo gadu Latvijas spēcīgākajām volejbola komandām Jēkabpils "Lūši".

Pērnā gada komandas RTU/"Robežsardze" un "Limbaži"/MSĢ apvienojušas spēkus un šosezon startēs ar nosaukumu RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala".

Sezonas ievadā "Jēkabpils Lūši" viesos ar 3-2 (20:25, 29:27, 14:25, 25:14, 15:10) uzvarēja Latvijas kausa ieguvējus RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala".

Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Kristaps Šmits, kurš piecus punktus guva ar spēli blokā. 12 punktus pievienoja Zigurds Adamovičs, bet par vienu mazāk Jānis Medenis.

Apvienotajā RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" vienībā Aleksandrs Avdejevs izcēlās ar 22 punktiem, no kuriem deviņi iegūti, spēlējot blokā. Renārs Pauls Jansons pievienoja 15 punktus, bet vēl desmit nopelnīja arī Gatis Garklāvs.

Izšķirošais sets starp abām komandām iesākās līdzīgi (3:3), bet pēc diviem precīziem blokiem un pretinieka kļūdas, Jēkabpils komanda ieguva trīs punktu pārsvaru - 6:3. RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" vairākkārt spēja pietuvoties līdz divu punktu deficītam, bet Edvīna Skrūdera netveramā serve panāca jau drošāku 12:8. Galotnē RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" vienu punktu guva paši, bet otru dāvāja pretinieku, gala rezultātā Jēkabpils komandai sezonu sākot ar panākumu.

Otrā sestdienas duelī Daugavpils Universitāte/"Ezerzeme" viesos ar 1-3 (13:25, 26:24, 23:25, 19:25) zaudēja "Biolars"/"Jelgava".

Daugavpilieši šajā spēlē varēja piedalīties vien pēc tam, kad tika veikti Covid-19 testi.

Vīriešu konkurencē šogad "Credit24" Meistarlīgā piedalīsies desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas (Daugavpils Universitāte/"Ezerzeme", RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala", "Jēkabpils Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal būs Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Šī gada marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

Pusfinālā 13.martā "Lūšiem" bija jāspēlē ar Arta Caica pārstāvēto "Saaremaa", bet Tartu "Bigbank" - ar Tallinas "Selver".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!