Foto: Publicitātes foto
"Credit24" meistarlīgā ar diviem punktiem no izbraukuma Tartu un Pērnavā atgriezusies SK "Jēkabpils Lūši" vienība, kas pēc zaudējuma ceturtdien "Bigbank Tartu" vienībai sestdien piecos setos pieveica latviešu "kolonijas" Igaunijā mītnes vietas Pērnavas klubu.

SK "Jēkabpils Lūši" vispirms izbraukumā Igaunijā ar 0-3 (16:25, 20:25, 23:25) piekāpās "Bigbank Tartu", bet pēc tam ar 3-2 (22:25, 25:18, 23:25, 25:23, 15:13) pārspēja Avo Kēla vadīto "Parnu VK" vienību. Ceturtdien viesu rindās ar 10 punktiem rezultatīvākais bija Kristaps Šmits, pa 8 punktiem savāca Pāvels Jemeļjanovs un Zigurds Adamovičs, kamēr pretiniekiem 15 punkti Aleksam Sāremā, sešus no tiem gūstot blokā. Savukārt sestdien lielā diena bija Kristeram Dardzānam. "Lūšu" diagonālais spēlētājs guva 24 punktus un kļuva par spēles rezultatīvāko dalībnieku. 14 punkti tika Armandam Āboliņam, 13 – Vladislavam Blumbergam, Šmitam un Adamovičam. Pretinieku rindās izcēlās latviešu trio. 18 punktus guva Kristaps Platačs, piecus no tiem "atrazdams" blokā, 16 punkti Atvaram Ozoliņam, 14 – Tomam Švanam, kurš izpildīja trīs "eisus".

"Spēli ar "Bigbank" nemaz negribas atcerēties," stāstu par abām spēlēm sāk jēkabpiliešu vienības galvenais treneris Mārcis Obrumans. "Pagājušajā vai aizpagājušajā sezonā mums ar viņiem iznāca tāpat (liekas, ka Mārcis domā 2019. gada 14. decembra maču Tartu, ko mājinieki uzvarēja ar 3-0 (25:13, 25:21, 25:16). - LVF preses dienests) – laukumā nesanāca nekas. Arī pretinieki labi nospēlēja, atstājot mūs "uz pauzes"."

Sestdienas spēlē ritēja līdzvērtīgu pretinieku cīņa, kurā treneris uzteic savas komandas aizsardzību. Galvenā atšķirība no mača ar Tartu volejbolistiem bija spēja pēc bumbas pacelšanas aizsardzībā gūt punktus uzbrukumā.

"Cepuri nost Dardzāna priekšā," vēl vienu no uzvaras iemesliem min Obrumans, piebilstot, ka izdevies uzminēt ar diagonālo spēlētāju, kuru viņam komandā ir tāda bagātība kā reti kurā vienībā – trīs. "Tomēr vairāk uzteikšu visu komandu – kārtīgi "izkapājāmies", jo varējām zaudēt ar 1-3. Ceturtajā setā rezultāts jau bija 15:9 un 21:16 mājinieku labā."

Pēc atgriešanās mājās "lūši" turpinās trenēties un izies obligāto desmit dienu pašizolāciju. Šogad viņiem līgas spēles vairs paredzētas nav, taču Jēkabpils vienība ir gatava, piemēram, pēc divām nedēļām braukt uz Igauniju vēlreiz. Tā varētu būt Tallina ar diviem mačiem. Citādāk liela slodze būs pēc jaunā gada, kad būs blīvs kalendārs.

VK "Biolars"/"Jelgava" vienība svētdien pamatturnīra pēdējā Latvijas komandu savstarpējā spēlē savā laukumā ar 0-3 (16-25; 12-25; 20-25) piekāpās "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" vienībai. Jūrmalnieku rindās rezultatīvākie bija Aleksandrs Avdejevs ar 16 gūtiem punktiem un Renārs Pauls Jansons ar 13 gūtiem punktiem. Jelgavnieku rindās lielākais punktu guvējs bija Aleksandrs Kudrjašovs ar 13 gūtiem punktiem. Jāpiezīmē, ka komandai šobrīd nevar palīdzēt Kārlis Pauls Levinskis, spēlē pret Selver Tallinn guva ceļgaļa savainojumu, kā rezultātā plīsa krusteniskās saites un tika bojāts menisks.

Nedēļu noslēdzot turnīra tabulā "Saaremaa VK" ar 26 punktiem desmit cīņās ieņem pirmo vietu. "Jēkabpils Lūši" ar 18 punktiem deviņos mačos ieņem trešo vietu, "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ir ceturtā ar deviņās spēlēs gūtiem 17 punktiem, piekto vietu ar 13 punktiem 7 spēlēs ieņem Atvara Ozoliņa, Toma Švana un Kristapa Platača pārstāvētā "Parnu VK", astoto ar 5 punktiem 9 mačos – VK "Biolars"/"Jelgava", bet 9. vietu 10 komandu konkurencē ar 2 gūtajiem punktiem 6 cīņās ieņem "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!