Foto: DELFI.ee

Jēkabpils "Lūšu" komanda svētdien savu skatītāju priekšā triumfēja "Optibet" Latvijas volejbola čempionātā, izcīnot savu ceturto valsts meistarsacīkšu titulu.

"Lūši" finālsērijas trešajā spēlē ar 3-0 (25:22, 25:21, 25:23) pārspēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" vienību un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-0.

Jēkabpiliešiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Armands Āboliņš, 14 punktus guva Pāvels Jemeļjanovs, bet 11 punkti bija Ērikam Voroņko. Pa deviņiem punktiem sarūpēja Vladislavs Blumbergs, kurš trīs guva ar "eisiem" un divus blokā, un Zigurds Adamovičs, kuram trīs punkti blokā.

RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" rindās 13 punktus guva Matīss Gabduļins.

"Lūši" uzvarējuši pēdējās četrās meistarsacīkstēs, bet RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" (iepriekš - RTU/"Robežsardze") ir desmitkārtēja Latvijas čempione.

"Lūši" otrdien savā laukumā bija pārāki ar 3-0 (25:22, 25:20, 26:24), bet ceturtdien viesos guva virsroku ar 3-2 (25:19, 15:25, 22:25, 25:23, 15:8).

Pusfināla sērijā līdz divām uzvarām jēkabpilieši ar 2-0 pārspēja "Biolars"/"Jelgava"/MSĢ volejbolistus, bet jūrmalnieki ar tādu pašu rezultātu bija pārāki pār "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" vienību. Ceturtdaļfinālā šīs vienības uzveica attiecīgi "Aizputes" un "Ventspils" volejbolistus.

Bronzas sērijā daugavpilieši ar 2-0 pārspēja jelgavniekus.

Abas komandas decembrī Jelgavā tikās Latvijas kausa finālā, kur piecos setos uzvaru svinēja "Lūši".

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Jēkabpils "Lūši", kuri finālsērijā ar 3-2 pārspēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!