Foto: LETA
Jēkabpils "Lūši" volejbola komanda sestdien nonāca uzvaras attālumā no sava pirmā Latvijas čempiontitula.

Finālsērijas otrajā mačā "Lūši" viesos ar rezultātu 3-1 (25:21, 21:25, 25:22, 25:18) pārspēja RTU/"Robežsardze" vienību, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

"Lūšiem" rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Rihards Puķītis, 16 punktus guva Armands Āboliņš, bet pa desmit punktiem savai komandai nopelnīja Vladislavs Blumbergs un Ēriks Voronko.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Aleksandrs Avdejevs, 14 punktus iekrāja Gatis Garklāvs, bet ar 11 punktiem atzīmējās Rolands Ozoliņš.

Jēkabpilieši jau svētdien savā laukumā varēs nodrošināt Latvijas čempioni titulu. Ja būs nepieciešama ceturtā spēle, tā 21.aprīlī notiks Latvijas galvaspilsētā, bet piektais mačs iecerēts dienu vēlāk "Lūšu" laukumā.

Pirmajā sērijas mačā ceturtdien savā laukumā uzvarēja "Lūši", svinot panākumu ar rezultātu 3-1 (24:26, 31:29, 25:10, 25:20).

Iepriekšējās sezonas bronzas medaļu laureāti "Lūši" Latvijas čempionāta finālu sasnieguši pirmo reizi vēsturē. Tikmēr RTU/"Robežsardze" ir desmitkārtēja valsts čempione, pie titula tiekot iepriekšējās četras sezonas.

"Lūši" šajā sezonā triumfēja Latvijas kausa izcīņā, bet "Credit24 Meistarlīgā" tika pie bronzas, sasniedzot labāko rezultātu kluba vēsturē. Tikmēr RTU/"Robežsardze" Baltijas līgā apstājās ceturtdaļfinālā.

Jēkabpilieši un rīdzinieki Latvijas čempionātu sāka no pusfināla, "Lūšiem" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspējot "Daugavpils Universitāti" (DU), bet RTU/"Robežsardzei" ar tādu pašu rezultātu gūstot virsroku pār "Biolars/Jelgava" vienību.

Kā vēstīts, "Biolars/Jelgava" volejbolisti sestdien savā laukumā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Bronzas sērijas otrajā mačā "Biolars/Jelgava" mājās ar rezultātu 3-0 (25:21, 25:17, 30:28) pārspēja "Daugavpils Universitāti", sērijā līdz divām uzvarām panākot 2-0.

Jelgavniekiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kārlis Pauls Levinskis, kamēr pa 11 punktiem guva Aivis Āboliņš un Vitālijs Cinne.

Daugavpils vienībā 12 punktus guva Raimonds Vilmanis, bet desmit punkti bija Aleksandram Samoilovam.

Jelgavnieki ceturtdien pirmajā mačā viesos uzvarēja ar rezultātu 3-1 (25:20, 22:25, 25:20, 25:18).

Latvijas čempionātā "Biolars/Jelgava" bija jau nodrošinājusi vietu pusfinālā, kur DU iekļuva sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pieveicot "Limbaži"/MSĢ volejbolistus.

Baltijas līgā "Biolars/Jelgava" apstājās ceturtdaļfinālā, kamēr DU kopvērtējumā ieņēma 12. vietu un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem tika kronēti RTU/"Robežsardze", kas sērijā ar 3-1 pieveica vairs neeksistējošo "Poliurs/Ozolnieki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!