Foto: Latvijas Volejbola federācija
Latvijas čempione volejbolā Jēkabpils "Lūši" svētdien cieta zaudējumu "Credit24" meistarlīgas spēlē un neizmantoja iespēju atgriezties turnīra līderpozīcijā.

Jēkabpilieši mājās ar 2-3 (22:25, 17:25, 25:15, 25:19, 14:16) piekāpās Tartu "BigBank" komandai.

Latvijas čempioni zaudēja divus pirmo setus, bet nākamajos divos bija pārāki, lielu artavu dodot salīdzinoši vēlu spēlē ienākušajam Rihardam Puķītim. Izšķirošajā, piektajā, setā spēle ritēja punkts punktā, bet galotnē pārāki bija viesi - 16:14.

"Lūšiem" pa 13 punktiem guva Zigurds Adamovičs un Ēriks Voroņko, bet 11 punkti bija Vladislavam Blumbergam. Viesiem 19 punktus sarūpēja Alberts Hurts, bet 15 punkti bija Kērtisam Stoktonam.

Uzvarot trīs vai četros setos, latvieši atgrieztos turnīra līderpozīcijā, bet tagad jāsamierinās ar atrašanos trešajā vietā.

Tikmēr "Biolars"/"Jelgava" viesos ar 0-3 (17:25, 10:25, 15:25) atzina Arta Caica pārstāvētās "Saaremaa" pārākumu. Jelgavas komandai, kas spēlēja vien astoņu volejbolistu sastāvā, 13 punktus guva Ruslans Sorokins, kamēr Caics mājiniekiem atnesa trīs punktus.

Tāpat trīs setu zaudējumu cieta "Limbaži"/MSĢ, kas mājās ar 0-3 (11:25, 21:25, 19:25) atzina Tallinas "TalTech" pārākumu. Mājiniekiem ar deviņiem punktiem atzīmējās Roberts Kļaviņš.

Pēc pirmā apļa jeb astoņām spēlēm turnīra līderpozīcijā ar 20 punktiem ir Tartu "BigBank", otrā ar 19 punktiem ir "Saaremaa", bet trešo vietu ar 18 punktiem ieņem Jēkabpils "Lūši". Rīgas RTU/"Robežsardze" sakrājusi astoņus punktus un ieņem sesto vietu, apsteidzot "Biolars"/"Jelgava", kam ir punkts mazāk. Joprojām pēdējo vietu līgā - devīto - ieņem "Limbaži"/MSĢ, kas tikusi pie trim punktiem.

Šosezon līgā spēlē deviņas komandas, no kurām četras pārstāv Latviju, bet piecas - Igauniju. Latvijas krāsas pārstāv Rīgas RTU/"Robežsardze", "Jēkabpils Lūši", "Limbaži"/MSĢ un "Biolars"/"Jelgava", bet Igaunijas - Tartu "BigBank", "Saaremaa", "Parnu", kā arī divi Tallinas klubi - "Selver" un "TalTech".

Iepriekšējā sezonā titula mačā finālčetrinieka sacensību uzņēmēja un pamatturnīra uzvarētāja Tartu "BigBank" piecos setos spraigā cīņā uzvarēja iepriekšējās sezonas čempionus "Saaremaa".

Augstāko vietu no Latvijas klubiem izcīnīja RTU/"Robežsardze", kas cīņā par bronzas medaļām trīs setos zaudēja Kēla vadītajai "Parnu".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!