Foto: LETA

"Jelgavas" komanda piektdien "Optibet" Baltijas sieviešu volejbola līgas spēlē savā laukumā piecos setos izcīnīja uzvaru pār turnīra vicelīderi.

"Jelgava" ar 3-2 (25:19, 23:25, 25:23, 16:25, 15:13) pieveica "Tallinas Universitāte"/"Kikas" vienību.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 20 gūtajiem punktiem bija Līga Petuhova. 17 punktus sakrāja Liene Šimkuse, 14 - Krista Paegle, kura izcēlās ar trim netveramām servēm.

Viešņām 20 punktus guva Raili Hunta, trīs sakrājot blokā, bet 18 punktus, izceļoties ar deviņiem blokiem un sešām netveramām servēm, - Ketrīna Pelda.

Dienu iepriekš uzvaru bez spēles izcīnīja "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Minusas Volejbola skola" (RSU/MVS), kam Covid-19 ierobežojumu dēļ tika piešķirta tehniskā uzvara ar 3-0 (25:0, 25:0, 25:0) pār čempioni Tallinas "TalTech"/"Tradehouse".

Baltijas līgas turnīra tabulā "Tallinas Universitāte"/"Kikas" ar 44 punktiem 20 mačos ir otrā, "Jelgava" ar 43 punktiem 18 spēlēs pakāpusies uz trešo vietu, RVS/LU ir 36 punkti 20 mačos un sestā vieta, RSU/MVS ar 24 punktu 20 spēlēs turnīra tabulā ieņem astoto vietu, bet SuFA/DU ar septiņiem punktiem 20 cīņās ieņem 11. vietu.

Baltijas līgā šosezon spēlē piecas Igaunijas, četras Latvijas un trīs Lietuvas komandas. Latviju šajā Baltijas līgas sezonā pārstāv "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU), "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Minusas Volejbola skola" (RSU/MVS), "Jelgava" un "Sporta un fiziskās attīstības klubs"/"Daugavpils Universitāte" (SuFA/DU).

Iepriekšējā sezonā par čempionēm tika kronētas Tallinas "TalTech"/"Tradehouse" volejbolistes, kuras finālā ar 3-0 pārspēja RVS/LU. Savukārt Latvijas čempionātā uzvarēja "Jelgavas" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!