Foto: Shutterstock
"Biolars"/"Jelgava" volejbolisti "Credit24" meistarlīgas spēlē svētdien mājās piekāpās "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", bet triju latviešu pārstāvētais "Parnu" cieta otro zaudējum pēc kārtas savā laukumā piecos setos.

"Biolars"/"Jelgava" savā laukumā ar 0-3 (16:25, 12:25, 20:25) piekāpās "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", piedzīvojot zaudējumu trijos setos arī otrajā šīs sezonas savstarpējā spēlē.

Mājinieku rindās 13 punktus guva Aleksandrs Kudrjašovs, bet viesiem laukumā pabija visi 11 pieteiktie spēlētāji, punktus negūstot vien "libero" pozīcijas spēlētājam Robertam Kļaviņam. 16 punktus sakrāja Aleksandrs Avdejevs, četrus no tiem gūdams ar bloku, bet 13 punkti Renāra Paula Jansona kontā.

Tikmēr "Parnu", kuru vada Latvijas volejbola izlases treneris Avo Kēls, bet laukumā cīnās Atvars Ozoliņš, Toms Švans un Kristaps Platačs, mājās ar 2-3 (25:19, 11:25, 21:25, 25:21, 14:16) mājās atzina Tartu "Bigbank" pārākumu.

Platačs ar 15 punktiem mājinieku rindās bija otrs rezultatīvākais volejbolists, Švans sakrāja 11 punktus, bet Ozoliņš, kurš spēlēja vien pirmajos trijos setos, vēlāk laukumā dodamies epizodiski, guva astoņus punktus.

Viesiem 20 punkti Alberta Hurta kontā.

Līgas vadībā ar 26 punktiem desmit cīņās ir "Saaremaa". Ar 20 punktiem seko "Bigbank", 18 punkti deviņās cīņās ir Jēkabpils "Lūšiem", bet vēl par punktu mazāk ir "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", aiz kuras ir Latviešu pārstāvētā "Parnu" ar astoņās spēlēs sakrātajiem 14 punktiem. "Biolars"/"Jelgava" desmit mačos tikusi pie pieciem punktiem un ieņem astoto vietu, bet "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" divus punktus guvusi sešās spēlēs, ierindojoties pirmspēdējā devītajā vietā.

Vīriešu konkurencē šogad "Credit24" Meistarlīgā piedalās desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas ("Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal ir Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Šī gada marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!