Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Šī gada pasaules tūres posmā pludmales volejbolā "Elite 16", kas norisināsies no 1. līdz 5. jūnijam Jūrmalā, Majoru pludmalē, Latviju pārstāvēs trīs Latvijas dueti kā sieviešu, tā vīriešu sacensībās. Dalībnieku sastāvā Jūrmalā redzēsim praktiski visu pasaules "bīča" eliti, liecina rīkotāju informācija.

Latviju vīriešu kategorijā pārstāvēs 3 dueti - Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, Edgars Točs un Kristians Fokerots, toties dāmu kategorijā Latviju pārstāvēs Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa un vēl divas komandas, kuras noskaidros 15. maijā pēc atlases.

Sacensības sāksies ar kvalifikācijas turnīru, kas norisināsies 1. jūnijā, kurā Latviju vīriešu kategorijā pārstāvēs jaunie pāri – Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kā arī olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs un Kristians Fokerots. Toties dāmu kategorijā Latviju kvalifikācijas turnīrā pārstāvēs viena sieviešu komanda, kas tiks noskaidrota 15. maijā.

Vīriešu kategorijas pamatturnīrā Latviju pārstāvēs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Pamatturnīrā Samoilova un Šmēdiņa vieni no konkurentiem būs spēcīgais Kataras duets Šerifs Junuse/Ahmeds Tidžans, kas pašlaik pasaulē ir otrie rangā un turnīrā būs izlikti ar pirmo numuru. Pamatturnīrā savu dalību ir pieteikuši arī olimpiskie čempioni norvēģi Anderss Mols un Kristians Sērums, tāpat Majoru smiltīs redzēsim labākās ASV, Brazīlijas, Čehijas un Itālijas vīriešu komandas. Latvijā arī viesosies leģendārie brazīļu pludmales spēlētāji kā Evandro Gonsalvess Oliveira, Bruno Oskars Šmits un Elisons
Cerutti. Pamatturnīrā negaidīti ir kvalificējusies arī Igaunijas duets Kusti Nolvaks un Marts Tīsārs, līdz ar to ir gaidāma arī igauņu atbalstītāju aktīva viesošanās Jūrmalas pludmalē.

Pamatturnīrā dāmu kategorijā Latvijai ir paredzētas divas vietas. Latviešu dāmu duets Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa pamatturnīram ir pārliecinoši kvalificējušās un izliktas ar otro numuru. Dāmām konkurenci sagādās arī pasaules čempiones Sāra Pevena un Melisa Hjūmena-Paredesa no Kanādas, Nīderlandes sieviešu duets Katja Stama/Raīsu Shona, kas ir līderes pasaules rangā, kā arī šveicietes Anuka Veržē-Deprē un Joana Heidriha, kuras Tokijas olimpiskajās spēlēs cīņā par bronzu sarūgtināja Kravčenoku un Graudiņu. Jābilst, ka dāmu duetu pamatturnīrā starp 12 izliktajiem duetiem pieci ir no Brazīlijas.

Latvijai paredzēta arī otra vieta dāmu pamatturnīrā un vēl viena vieta kvalifikācijas sacensībās, taču šie divi pāri vēl tiks noskaidroti iekšējā atlasē.

Pasaules tūres posmu pludmales volejbolā "Elite 16" sacensību kalendārs tiks veidots tā, lai 2. un 3. jūnijā pašos labākajos sacensību laikos - vakara sesijās - būtu iespējams vērot Latvijas komandu turnīru spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!