Foto: FIVB

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) trešdien paziņojusi nākamās sezonas pludmales volejbola Pasaules tūres kalendāru, kas liecina, ka otrais trīs zvaigžņu turnīrs Jūrmalā notiks no 6. līdz 10.maijam, vēstī Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Šī gada augusta izskaņā Jūrmalā pirmo reizi notika Pasaules tūres posms pludmales volejbolā, tajā uzvaru izcīnot Latvijas sportistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam. Jau turnīra laikā FIVB pārstāvji uzteica organizatoru darbu, bet LVF ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis bija diezgan drošs, ka šāda mēroga turnīrs Latvijā būs arī turpmāk.

Kā vēsta 2019./20.gada Pasaules tūres kalendārs, trīs zvaigžņu turnīrs Latvijā vēlreiz notiks nākamā gada maijā, kurā šoreiz piedalīsies ne tikai vīri, bet arī dāmas. Kopumā sezonā paredzēti 42 turnīri, no kuriem četri būs augstākās raudzes jeb piecu zvaigžņu. Tie notiks Gštādē, Vīnē, Hamburgā un Romā, pēc kura arī tiks noteikts galīgais olimpisko spēļu rangs.

Kopumā ieplānoti 11 četru zvaigžņu turnīri, ieskaitot jaunas vietas Singapūrā un Kankunā. Kalendārā iekļauti arī jauni posmi Laosā, Kambodžā, Izraēlā, Korejā, Kuka salās, Guamā, Irānā un Ķīnā. Tādā veidā Pasaules tūres posmi notiks visos piecos pasaules kontinentos.

Kopējais balvu fons nākamsezon sasniegs aptuveni 5,94 miljonus eiro.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs septembrī Ķīnā izcīnīja uzvaru 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā. Olimpisko ceļazīmi šajā turnīrā ieguva arī vadošais dāmu duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa.

Nākamsezon par svarīgiem punktiem olimpiskajā rangā un trešo ceļazīmi uz Olimpiādi cīnīsies arī Samoilovs un Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!