Svētdien Jūrmalā par Eiropas čempionu titulu pludmales volejbolā cīnīsies turnīra pirmie divi dueti Annešs Mūls/Kristians Sērums no Norvēģijas un Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis no Krievijas.

Ar pirmo numuru izliktais norvēģu duets pusfinālā ar rezultātu 2-0 (27:25, 21:19) apspēlēja itāļus Daniēli Lupo/Paolo Nikolai, kuri izsēti ar piekto numuru.

Savukārt čempionāta otrais numurs Krasiļņikovs/Stojanovskis ar 2-0 (21:17, 21:16) guva virsroku pār saviem tautiešiem Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu, kuri meistarsacīkstēs saņēmuši 11.numuru.

Mūls/Sērums ir šī brīža pasaules vadošais duets un viņi par Eiropas čempioniem ir kronēti pēdējos divos čempionātos. Savukārt Krasiļņikovs/Stojanovskis ir pērnā gada pasaules čempioni, bet Eiropā no viņiem pie godalgām ticis tikai Krasiļņikovs, kurš pirms četriem gadiem kopā ar Konstantīnu Semjonovu izcīnīja sudraba godalgas.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošie dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs apstājās pirms ceturtdaļfināla, tādējādi čempionātu noslēdzot dalītā devītajā vietā.

Sievietēm par zelta medaļām spēkosies vācietes Kima Behrensa/Cinja Tilmana un šveicietes Joana Haidriha/Anuka Verže-Deprē.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalā noslēgsies svētdien ar finālcīņām, kuras tiešraidē rādīs kanāls TV6. Turnīrs pa 32 pāriem vīriešu un sieviešu konkurencē pulcē labākos Eiropas pludmales volejbola vīriešu duetus no 15 valstīm un sieviešu pārus no 13 valstīm.

Turnīrs Covid-19 pandēmijas dēļ pretendē uz viena no sezonas spēcīgākajiem turnīriem dalībnieku ziņā statusu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!