Foto: Latvijas Volejbola federācija
Latvijas pludmales volejbola čempionāta fināla posms no 25. līdz 27. augustam notiks Jūrmalā – Majoru pludmales volejbola laukumos. Cīņa par medaļām notiks ar gandrīz visu spēcīgāko Latvijas pludmales volejbolistu līdzdalību.

Vīriešu konkurencē pieteikts 35 dueti, bet sieviešu – 21 pāris. Vīriešu sacensībās no spēcīgākajiem iztrūks vien savainojumu ārstējošais Ardis Bedrītis. Toties kortos pirmoreiz pēc savainojuma izārstēšanas gaidāms Mārtiņš Pļaviņš, kurš turnīru aizvadīs ar savu pārinieku Mihailu Samoilovu. Par savu piekto kopīgo Latvijas čempionu titulu cīnīsies gan valsts spēcīgākais duets pasaules rangā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, gan divu posmu uzvarētāji Edgars Točs un Kristians Fokerots, gan Daugavpils posma uzvarētāji Artūrs Rinkevičs un Rūdolfs Stankevičs.

Sievietēm, nestartējot Eiropas čempionēm Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, uzvarētāju paredzēt nav iespējams. Par medaļām sapņo cīnīties vairāki dueti, iekaitot četrus pārus, kuri šogad ir uzvarējuši pa vienam Latvijas čempionāta posmam, – Varvara Brailko/Deniela Konstantinova, Anete Namiķe/Līva Ēbere, Luīze Skrastiņa/Marta Ozoliņa un Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa.

Latvijas čempionāta finālā ārvalstu dueti nepiedalās.

Sacensības ceturtdien, plkst. 16.00, sāksies ar kvalifikācijas turnīriem. Piektdien, plkst. 10.00, sāksies grupu spēles, bet plkst. 17.00 noritēs pirmā izslēgšanas spēļu kārta. Sestdien sacensības Jūrmalā tiks sāktas ar ¼ fināliem, pēc tam aizvadot ½ finālus un cīņas par pirmo un trešo vietu.

"DEPO Open 2022" sezona triju mēnešu garumā ir pludmales volejbola svētki ar labāko Latvijas sportistu līdzdalību. Šosezon Latvijas čempionātā "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi tika aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm.

Ieeja uz visām "DEPO Open 2022" spēlēm ir bez maksas. Tāpēc līdzjutēji ir aicināti klātienē izbaudīt augstas klases pludmales volejbola spraigās spēles, piedalīties konkursos, kā arī baudīt labu mūziku un karsējmeiteņu uzstāšanos.

Programma:
ceturtdiena, 25. augusts
no 16.00 – kvalifikācijas turnīrs

piektdiena, 26. augusts
no 10.00 – pamatturnīra apakšgrupu spēles
no 17.00 – izslēgšanas spēļu pirmā kārta

sestdiena, 27. augusts
no 09.00 – ¼ fināli un ½ fināli
14.00 – spēle par 3. vietu sievietēm
15.00 – spēle par 3. vietu vīriešiem
16.00 – fināls sievietēm
17.00 – fināls vīriešiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!