Foto: Latvijas Volejbola federācija
Pēc pusotras nedēļas ar fināla posmu un Latvijas meistarsacīkšu medaļu pasniegšanu Jūrmalā noslēgsies "DEPO Open 2022" Latvijas čempionāts pludmales volejbolā. Pieteikšanās sacensībām noslēdzas rīt, 19. augustā.

Čempionāta fināla posms no 25. līdz 27. augustam notiks Jūrmalā, volejbolistiem sacenšoties Majoru pludmales volejbola laukumos.

Latvijas čempioni Jūrmalā tiks noskaidroti pēc triju gada pārtraukuma, taču bez sacensību posma Latvijas pludmales volejbola dzimtenē Jūrmalā Latvijas čempionāts nav iedomājams. Tā iepriekšējā gadā par posma uzvarētājiem Majoros kļuva jūrmalnieks Aleksandrs Samoilovs pārī ar Jāni Šmēdiņu, kā arī Lietuvas duets Urte Paulikiene/Monika Andrjukaitīte. Otro vietu ieguva Artūrs Rinkevičs un Ardis Bedrītis, kā arī Varvara Brailko un Deniela Konstantinova, bet bronza tika Anetei Namiķei un Kristai Paeglei un vēl vienam Lietuvas pārim Artūrs Vasiljevs/Roberts Juhnevičs.

Pēdējā Latvijas čempionāta finālposmā, kas Jūrmalā 2019. gadā notika Majoru pludmalē, uzvarēja tā brīža Eiropas čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras finālā pārspēja Brailko un Namiķi, kā arī Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs, kuri izšķirošajā cīņā pieveica Rinaldu Aišpuru un Arni Reliņu.

Čempioni Majoros tika noskaidroti sešus gadus pēc kārtas (2014.-2019.), bet bija sezonas, kad jūrmalnieki uzņēma arī vēl kādu čempionāta posmu. Graudiņa ar Kravčenoku par čempionēm kļuva arī 2017. gadā, bet divi čempioņu tituli sešos gados ir arī Martai Ozoliņai un Alisei Lecei (2014., 2016.). Lece šajā laikā ir titulētākā volejboliste, jo trešoreiz viņa 2018. gadā uzvarēja duetā ar Ilzi Liepiņlausku. Savukārt 2015. gadā uzvaras laurus Majoros plūca Eiropas eksčempione Inese Jursone un Lana Sorokina.

Spilgtus mirkļus sagādājusi jūrmalniece Tīna Graudiņa. Pārī ar Anastasiju Kravčenoku 2019. gadā finālposma pusfinālā viņa uzvarā pār Salliju Arhipovu un Līvu Solu rezultātu otrajā setā apstādināja pie grūti atkārtojamiem skaitļiem – 2-0 (21:19, 21:3), bet 2016. gada finālspēlē Graudiņa pārī ar Paulu Nečiporuku bija vadībā ar 21:18 un 20:15, tomēr bija spiesta atzīt Ozoliņas un Leces pārākumu ar 1-2 (21:18, 22:24, 11:15).

Vīriešiem divi tituli sešos gados ir Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam (2014., 2016.). Divi tituli ir arī Rihardam Finsteram (2015. gadā ar Edgaru Toču un trīs gadus vēlāk kopā ar Aleksandru Soloveju). Arī Solovejs uzvarējis divkārt, vēl arī 2019. gadā kopā ar Mihailu Samoilovu, bet 2017. gadā uzvaru svinēja duets Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža.

Pirmajā šā gada posmā maija beigās Ventspilī uzvaru svinēja Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs un Lietuvas duets Monika Paulikiene/Erika Kliokmanaite, otrajā posmā Saulkrastos pārāki bija Edgars Točs ar Kristianu Fokerotu un Varvara Brailko ar Denielu Konstantinovu, trešajā posmā Cēsīs vēlreiz pārāki bija Točs ar Fokerotu, kā arī pirmo kopējo uzvaru Latvijas čempionāta posmā izcīnīja šogad izveidotais pāris Anete Namiķe/Līva Ēbere, Liepājā uzvaras svinēja Latvijas dueti Olivers Bulgačs/Markuss Graudiņš un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa, bet augusta pirmās nedēļas izskaņā Daugavpilī par uzvarētājiem kļuva Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs un Anija Ozoliņa/Beāte Liepājniece.

"DEPO Open 2022" sezona triju mēnešu garumā ir pludmales volejbola svētki ar labāko Latvijas sportistu līdzdalību. Šosezon Latvijas čempionātā "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi bija aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!