Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš svētdien triumfēja Jūrmalā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas trīs zvaigžņu turnīrā.

Vispirms Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru, pusfinālā ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:17) pārspēja Vācijas duetu Armīnu Dollingeru/Ēriku Štadī (24.).

Finālā latviešu pretinieki bija Kusti Nilvaks/Marts Tīsārs, kuri šajā turnīrā daudzus pārsteidza ar savu spēli. Viņi pusfinālā ar 2-1 (19:21, 21:15, 16:14) pārspēja baltkrievus Aljaksandru Dzjadkou un Pāvelu Pjatrušku.

Finālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (23:21, 21:14) pieveica igauņus. Šajā mačā izšķirošais moments bija pirmā seta izskaņā, kad latvieši atspēlējās no 17:20 un uzvarēja setu. Otrajā setā viņi pēc līdzīga sākuma ieguva pārliecinošu vadību un izcīnīja zelta medaļas.

Savukārt Dzjadkou/Pjatruška izcīnīja bronzas godalgu, cīņā par trešo vietu ar 2-0 (21:19, 21:16) uzvarot Dollingeru/Štadī.

Samoilovs/Šmēdiņš tādējādi triumfēja turnīrā otro nedēļu pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā viņi bija labākie Maskavas četru zvaigžņu turnīrā. Tas palīdzēja tikt pie vērtīgiem olimpiskā ranga punktiem cīņā par vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no notikumiem Majoru pludmales volejbola laukumā, un tajā var lasīt detalizētu Latvijas dueta spēļu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!