Anastasija Kravčenoka duetā ar austrālieti Fēbi Bellu piektdien pārvarēja "King of the Court" sacensību pusfināla kārtu, iekļūstot finālā.

Anastasija Kravčenoka duetā ar austrālieti Fēbi Bellu piektdien pārvarēja "King of the Court" sacensību pusfināla kārtu, iekļūstot finālā.

Kravčenoka un Bella pusfināla pirmajā kārtā vispirms izcīnīja divus punktus, bet otrajā reizē "karaļa" pusē nopelnīja vienu punktu.

Raunda beigās Latvijas/Austrālijas duets ar pieciem punktiem ierindojās trešajā vietā. Pirmo vietu ieņēma Vācijas pāris Sandra Itlingere un Izabela Šneidere. Savukārt no sacensībām izstājās pēdējo vietu ieņēmušais Itālijas duets Marta Menegati/Valentina Gotardi.

Otro kārtu Kravčenoka un Bella sāka ar diviem izcīnītiem punktiem. Pēc tam trijos paņēmienos tika gūts vēl pa punktam, finišējot trešajā vietā.

Šoreiz labāko rezultātu ar deviņiem punktiem sasniedza Norvēģijas duets Suniva Helanna-Hansena/Emīlije Olimstada, bet no cīņas izstājās pēdējās vietas ieguvējas japānietes Miki Išī un Sajaka Mizoe.

Trešajā kārtā sākumā ar pieciem punktiem, sakrājot tikpat, cik abi pretinieču pāri kopā, vadībā izvirzījās Kravčenoka un Bella.

Vēlāk viņas apsteidza vācietes, taču pēdējā izspēlē, abiem duetiem esot pa 11 punktiem, savstarpējā cīņā punktu guva Kravčenoka un Bella, iekļūstot finālā kā grupas uzvarētājas.

Tiešraidē pēc mača Kravčenoka uz jautājumu par uzdevumu šajā turnīrā atbildēja, ka vēlas izbaudīt turnīru.

Finālā iekļuva arī vācietes, kamēr divi nākamie pāri piedalīsies "Play-in" turnīrā par vēl vienu vietu finālā.

Fināls norisināsies sestdien.

Jau ziņots, ka arī Mihails Samoilovs duetā ar slovēni Nejcu Zemļaku ceturtdien iekļuva "King of the Court" pusfinālā, kas notiks piektdien, plkst.20.50 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs duetā ar austrieti Moricu Pristaucu ceturtdien nepārvarēja pirmo kārtu grupu turnīrā.

Edgars Točs pārī ar norvēģi Matīasu Berntsenu neveiksmīgi aizvadīja "play-off" mačus un neiekļuva nākamajā sacensību kārtā.

"King of the Court" turnīra formāts ir pavisam atšķirīgs no ierastās izspēles kārtības pludmales volejbola turnīros. Sacensības sākas ar kvalifikāciju, seko grupu turnīrs, pusfināli ar desmit komandu līdzdalību un piecu komandu fināls.

Katrā no turnīra fāzēm dueti tiek sadalīti grupās pa pieci un trim ir vieta trešajā kārtā. Pāri spēlē 15 minūšu maču, kurā laukumu pamet punktu zaudējušie. Duets, kas ieguva punktu pēdējā izspēlē, turpina spēlēt laukumā līdz zaudē punktu. Spēles laukuma viena puse tiek dēvēta par "karaļa" pusi. Šajā pusē spēlējošais duets uzņem servi, tādējādi iegūstot nelielu priekšrocību. Pēc 15 minūtēm tiek apkopoti pāru gūtie punkti un vismazāk punktus nopelnījušie nesasniedz nākamo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!