Foto: FIVB

Latvijas duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa svētdien Šveicē piedzīvoja zaudējumu Gštādes Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra cīņā par trešo vietu, tomēr atkārtojot karjeras labāko sasniegumu.

Kravčenoka/Graudiņa, kuras turnīrā izsētas ar desmito numuru, spēlē par trešo vietu Gštādes turnīrā ar 1-2 (13:21, 21:13, 15:17) piekāpās Kanādas pārstāvēm Sārai Pevenai un Melisai Hjūmenai-Paredesai (5.).

Pirmajā setā divus pirmos punktus guva latvietes, taču pretinieces atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas, pēc vēl viena izrāviena triju punktu vērtībā panākot 8:4, bet vēlāk – arī 13:8 savā labā.

Pēc 11:16 Latvijas duets pieprasīja pārtraukumu, taču garā izspēlē vēl vienu punktu guva kanādietes, kuras aizvadīja setu līdz uzvarai ar 21:13.

Otrā seta sākumā pēc Hjūmenas-Paredesas māņu sitiena autā un Graudiņas labas serves pa Kanādas pāra aizsardzības spēlētāju Latvijas duets, kas spēlēja bez sasprindzinājuma, panāca 4:1, bet vēl pēc brīža - 6:2.

Pēc Kravčenkas gremdserves līnijā pa Pevenu un rezultāta 4:9 kanādietes pieprasīja pārtraukumu.

Latvijas duets varēja panākt arī 11:5, taču Kravčenokas sitiens nedaudz netrāpīja laukumā. Toties, Graudiņai bloķējot neprecīzu Hjūmenas-Paredesas piespēli, tika panākts 12:6, pārsvaru palielinot līdz 16:9.

Pevenai sitot autā, latvietes bija uzvarējušas setu ar tādu pašu graujošu pārsvaru (21:13), ar kādu pirmo setu zaudēja.

Trešajā setā pirmo punktu guva latvietes, bet pēc līdzīga sākuma un lieliskas abu komandu spēles Kravčenoka sita bumbu nedaudz pāri laukumam, dodot 7:5 pārsvaru kanādietēm. Tūlīt gan Kravčenoka ar māņu sitienu panāca 7:7.

Turpinājumā visu laiku ar viena punkta pārsvaru vadībā izvirzījās kanādietes, bet Latvijas duets katru reizi atspēlējās. Bija iespējas arī pašām izvirzīties vadībā, taču uzbrukuma sitieni nebija precīzi.

Spēles likteni izšķīra nesaprašanās, kad Pevena bloķēja Kravčenokas māņu sitienu, bumbai lēnām krītot blakus Kravčenokai, kura nesaprotami pagāja malā, ļaujot bumbu spēlēt Graudiņai, kura šādu notikumu pavērsienu nebija gaidījusi. Bumba lēnām nokrita pie tīkla – 17:15 Kanādas dueta labā.

Par sniegumu Šveicē Graudiņa ar Kravčenoku nopelnīja 560 pasaules ranga punktus.

Ceturtā vieta ir Latvijas dueta atkārtots labākais panākums Pasaules tūres četru zvaigžņu sacensībās. Tādu pašu panākumu latvietes maija beigās izcīnīja Sočos.

Jau ziņots, ka Kravčenoka/Graudiņa sestdien pusfinālā ar 1-2 (22:24, 21:18, 6:15) piekāpās Brazīlijas duetam Ana Patrisia Ramosa/Rebeka Kavalkanti Silva (6.).

Otrā pusfinālā brazīlietes Agata Bednarčuka un Eduarda Lizboa (2.) ar 2-0 (21:13, 21:18) apspēlēja kanādietes Sāru Pevenu un Melisu Hjūmenu-Paredesu (5.).

Jau ziņots, ka Latvijas duets grupā svinēja uzvaru pār Kanādas un Austrālijas pāriem, uzvarēja grupā un iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Astotdaļfinālā no Latvijas pāra rokas krita ar ceturto numuru izliktās amerikānietes Kellija Kleiza un Sāra Sponsila, kuras latvietēm pretī stāsies arī Tokijas olimpisko spēļu grupas turnīrā, - 2-0 (21:19, 21:14), bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:13, 21:13) tika uzvarētas polietes Kinga Vojtasika un Katažina Kocjoleka (25.).

Otrs Latvijas duets Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa otrdien piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, sacensības noslēdzot dalītā 41.vietā ar 40 pasaules ranga punktiem.

Tikmēr vīriešu turnīrā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš (12.) izcīnīja dalītu devīto vietu un 400 pasaules ranga punktus, bet Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs nepārvarēja izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, ierindojoties dalītā 17. vietā un nopelnot 320 pasaules ranga punktus.

Četru zvaigžņu turnīrs Šveices pilsētā Gštādē ilgs līdz 11. jūlijam.

Pļaviņam/Šmēdiņam un Kravčenokai/Graudiņai šis ir pēdējais turnīrs pirms dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!