Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka/Alise Lece četru zvaigžņu Pasaules tūres turnīru Hāgā iesāka ar zaudējumu, bet vīriešu pamatturnīrā spēlēs abu brāļu Aleksandra un Mihaila Samoilova dueti, turklāt abi tiksies savā starpā piektdien.

Anastasija Kravčenoka/Alise Lece pamatturnīrā pirmajā spēlē ceturtdien F grupā ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās amerikānietēm Betsijai Flintai/Emīlijai Dejai.

Savukārt otrajā cīņā Kravčenoka/Lece sīvā mačā ar 1-2 (20:22, 21:17, 14:16) piekāpās "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu saņēmušajām nīderlandietēm Jolīnai Sinnemai/Laurai Blūmai, kuras turnīrā izliktas ar 27.numuru un arī cieta zaudējumu pirmajā spēlē.

Vēl izšķirošajā - trešajā - setā Latvijas pārstāvēm, esot vadībā ar 14:13, bija mačbumba. Uzvara šajā spēlē būtu nodrošinājusi iespēju spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Savukārt vīriešu kvalifikācijas turnīrā Mihails Samoilovs/Matīss Gabduļļins kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 2-1 (17:21, 26:24, 17:15) pieveica baltkrievus Aleksandru Dzjadku/Pāvelu Pjatrušku. Vēlāk otrajā un izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Mihails Samoilovs/ Gabduļins ar 2-0 (26:24, 21:19) pieveica uzvarēja Francijas pāri Jusefu Kru/Eduāru Roulandsonu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šīs sacensības iesāks ar grupu turnīru.

Izlozē noskaidrojās, ka brāļi Samoilovi turnīrā spēlēsvienā grupā. Latvijas pludmales volejbola duetu duelis paredzēts piektdien pulksten 11:10 pēc Latvijas laika. Vēl šajā grupā ir Turcijas pāris Murats Giginoglu/ Volkans Gigtepe, kā arī krievi Valērijs Samodajs/ Tarass Miskivs.

Hāgā startēja arī Tīna Graudiņa/Jana Jaudzema, taču viņas nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!