Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar Krievijas izlašu uzvaru ir noslēdzies Austrumeiropas zonas volejbola asociācijas (EEVZA) čempionāts, kurā jaunie Latvijas volejbolisti ierindojās sestajā kā zēnu, tā meiteņu konkurencē.

Čempionāts risinājās Maskavā un Talsos, un sacensībās piedalījās septiņu valstu izlases – no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Azerbaidžānas, Polijas un Ukrainas. Latviju EEVZA čempionātā pārstāvēja Naura Sokolovska un Aivara Pekmaņa trenētā zēnu izlase, kas spēlēja Talsos, un Ingunas Minusas un Aleksandras Tihovskas trenētā meiteņu izlase, kuru turnīrs risinājās Maskavā.

Zelta medaļas čempionātā izcīnīja Vladimira Kondras trenētā Krievijas izlase, kura sīvā piecu setu cīņā (-18; 21; 20; -28; 5) uzveica Ukrainas izlasi, bronza Polijas jauniešiem.

Meiteņu konkurencē zelta medaļas mājiniecēm - Krievijas izlasei, sudraba medaļas Baltkrievijas jaunietēm un bronza, tāpat kā zēniem, Polijas izlasei.

Eiropas valstu zonālo asociāciju, to skaitā EEVZA, izveidošanas mērķis ir veicināt sadarbību, pilnveidot sacensību sistēmu valstu izlašu, īpaši visu kategoriju jauniešu vecuma izlašu līmenī, veidot EEVZA čempionātus klubu līmenī, kā arī atbalstīt pludmales volejbola sacensību rīkošanu.

Galvenais EEVZA sacensību mērķis ir gatavošanās dalībai Eiropas un Pasaules jauniešu, junioru čempionātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!