Foto: FIVB

Pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausa izcīņā pludmales volejbolā otrdien Vīnē "zelta setā" pieveica Spāniju un turpinās sacensības ceturtdaļfinālā.

Cīņā ar Spāniju par trešo vietu grupā un tiesībām turpināt sacensības Anete Namiķe/Varvara Brailko ar 0-2 (13:21, 13:21) piekāpās pārim Daniela Alvaresa Mendosa/Tanja Moreno Matvejeva.

Savukārt otrajā Latvijas un Spānijas izlašu spēlē Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ar 2-0 (21:14, 21:17) pieveica duetu Marija Markesa de Akuna/Angela Lobato Errero.

Uzvarētājs līdz ar to tika izšķirts "zelta setā" līdz 15 gūtiem punktiem. Setā, kas bija garāks nekā parastie spēlē aizvadītie seti, ar 26:24 uzvarēja Latvijas pāris.

Pēc līdzīga sākuma 7:5 pārsvaru ieguva latvietes, taču pēc brīža spānietēm jau bija trīs mačbumbas - 14:11 viņu labā.

Kravčenokai un Graudiņai izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas, taču seta turpinājumā spānietēm bija vēl sešas mačbumbas. Tās izmantot neizdevās, un divas mačbumbas bija jau Latvijas duetam, taču arī tās tika atspēlētas.

Tad spānietes savu mačbumbu skaitu palielināja līdz astoņām, taču pēdējos trīs punktus guva latvietes, nodrošinot iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Jau ziņots, ka otrdien duelī ar Nīderlandi Namiķe/Brailko ar 0-2 (11:21, 13:21) piekāpās Emi van Drīlai un Pleunai Ipmai, bet Graudiņa/Kravčenoka ar 1-2 (19:21, 21:17, 15:17) atzina Meksimas van Drīlas un Emmas Pīrsmas pārākumu.

Spānijas komanda pirmajā mačā ar 1-2 piekāpās šveicietēm.

Sieviešu sacensību A grupā ielozēta Latvija, Nīderlande, Šveice un Spānija, bet B grupā spēlē Vācija, Austrija, Itālija un Čehija.

Grupu ceturtajām vietām turnīrs būs noslēdzies, pirmās vietas uzreiz iekļūs pusfinālā, savukārt otro un trešo vietu ieguvējas aizvadīs papildu cīņu par iekļūšanu pusfinālā.

Grupas uzvarētājas nopelnīs divas brīvas dienas, bet otro un trešo vietu ieguvējām ceturtdien, plkst.15.30 vai 17.45 pēc Latvijas laika būs papildu cīņa par pusfinālu. Nākamajā datumā plkst.14 un 20.15, ieplānoti pusfināli, savukārt sestdien, plkst.14 un 17.30, norisināsies CEV Nāciju kausa medaļu spēles.

Latvijas vīriešu izlase pēc ranga neiekļuva labāko astoņniekā un turnīrā nestartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!