Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs un Anastasija Kravčenoka/ Tīna Graudiņa piektdien, 20. septembrī, ar mainīgām sekmēm turpināja Tokijas olimpisko spēļu atlases turnīra trešo kārtu, saglabājot cerības iekļūt pusfinālā.

Grupu sacensību trešās fāzes pirmajā mačā Pļavinš/ Točs savā apakšgrupā ar 0-2 (17:21, 9:21) piekāpās Nīderlandes duetam Robertam Mēvsenam/ Aleksandram Brouveram, bet pēc tam ar 2-0 (21:18, 21:15) pieveica norvēģus Matiasu Berntsenu/ Hendriku Molu.

Rīt Latvijas duetam būs jāspēlē pret brazīļiem George Soutu Vanderleju/ Andrē Steinu, kuriem arī ir viena uzvara divās spēlēs. Tādējādi šī dueļa uzvarētājs ieņems grupā otro vietu un iekļūs pusfinālā.

Sieviešu sacensībās trešās fāzes pirmajā spēlē Kravčenoka/ Graudiņa ar 0-2 (17:21, 19:21) zaudēja itālietēm Martai Menegati/ Viktorijai Orsi-Totai, bet tad ar 2-0 (21:16, 21:15) uzvarēja vācietes Sandru Itlingeri/ Šantālu Laburēru.

Kravčenokai/ Graudiņai sestdien jātiekas ar austrietēm Katarinu Šicenhoferi/ Lenu Plesiučnigu, kurām divās spēlēs ir divi zaudējumi. Pirms trešās fāzes izšķirošajām spēlēm situācija šajā apakšgrupā ir diezgan sarežģīta, jo teorētiski noslēgumā trīs komandām var būt pa divām uzvarām un vienam zaudējuma, līdz ar to vērā tiks ņemti papildus rādītāji.

Tokijas olimpisko spēļu atlases sacensībās ceļazīmes iegūs pusfināla spēļu uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!