Foto: F64

Pirmajās Latvijas čempionāta spēlēs sestdien, 26.martā uzvaras izcīnīt izdevās Rīgas un Jelgavas komandām. Pusfināla cīņā, ilgā piecu setu spēle Daugavpils Universitātes volejbolisti piekāpās RTU Robežsardzes komandai. Otrajā pusfināla cīņā sacentās Poliurs/Ozolnieki ar Biolars/Jelgava un labāku spēli ilgā piecu setu cīņā rādīja Jelgavas volejbolisti.

Spēles sākumā dominēja Daugavpils komanda, kura vēl tikai 23.martā pārspēja Jēkabpils komandu un izcīnīja tiesības spēlēt pusfinālā.

RTU Robežsardze pēc ilgākas atpūtas (pēdējā komandas spēle tika aizvadīta vēl Baltijas līgas izslēgšanas spēlēs) ar jauniem spēkiem spēles gaitu lauzt mēģināja trešajā setā.

Trešo un ceturto spēles setu RTU komandai izdevās uzvarēt un abas universitāšu izšķīra spēles likteni piektajā setā. Pašā spēles galotnē pārāka izrādījās RTU komanda, un "zelta setu" noslēdza ar uzvaru 15:11.

Rezultāts spēlē: RTU / Robežsardze pret Daugavpils Universitāte 3:2 (23:25, 19:25, 25:15, 25:17, 15:11).

Rezultatīvākais šajā duelī Daugavpils rindās bija Aleksandrs Samuilovs, kurš guva 21 punktu, bet RTU Robežsardze komandā rezultatīvāko sniegumu parādīja Ruslans Sorokins, izcīnot 22 punktus un Gatis Garklāvs, kurš guva 17 punktus.

Jāpiebilst, ka šo spēli Latvijas Volejbola federācija demonstrēja Sportacentrs TV kanālā un arī šobrīd to iespējams noskatīties atkārtojumā.

Sacenšoties Poliurs/Ozolnieki un Biolars/Jelgava komandām abi principiālie konkurenti rādīja mainīgu panākumu spēli. Arī šeit trešajā spēles setā Poliurs/Ozolnieki Gunta Atara vadībā spēja lauzt spēles gaitu un izcīnīt pagaidu uzvaru, tomēr izšķirošajā piektajā spēles setā Biolars/Jelgava apliecināja pārākumu.

Rezultāts spēlē: VK Biolars/Jelgava pret Poliurs/Ozolnieki 3:2 (25:23, 25:20, 21:25, 22:25, 15:10)

Rezultatīvākie Poliurs komandā šajā mačā bija Armands Āboliņš ar 30 gūtiem punktiem un Ansis Medenis ar 23 punktiem, savukārt Biolars spēlētāju vidū rezultatīvākie bija Matīss Gabdulļins ar 24 punktiem, Mārcis Jirgensons ar 17 un Aleksandrs Kudrjašovs ar 15 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!