Foto: FIVB
Gaidāmajā nedēļas nogalē, no 5. līdz 7. septembrim Jūrmalā, Majoru pludmalē notiks Latvijas pludmales volejbola čempionāta "ERGO OPEN" noslēdzošais posms, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Finālā par Latvijas čempionu titulu sacensības uzsāks 28 vīriešu un 11 sieviešu dueti. Pretendentu vidū ir arī mūsu labākie – Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš, kurš šo posmu aizvadīs pārī ar Edgaru Toču, Haralds Regža/Armands Āboliņš, kuri nupat, CEV "Satellite" finālā spēkojoties ar Samoilovu/Šmēdiņu, izcīnīja sudraba godalgas, un citi pazīstami Latvijas pludmales volejbolisti.

Mārtiņš Pļaviņš ir pārliecināts, ka Latvijas čempionu titulu iegūs Samoilovs/Šmēdiņš: "Šajā sezonā brīnumi notiek maz, tāpēc domāju, ka zelta medaļas izcīnīs Saša un Kreilis (Samoilovs/Šmēdiņš). Interesantākais šajā posmā būs tas, kuri ieņems pārējās vietas uz goda pjedestāla. Protams, ceru, ka finālā pret favorītiem spēlēšu es ar Edgaru, bet tas varētu būt atkarīgs arī no izlozes."

Par to, kāpēc sezonas līderi Edgars Točs un Rihards Finsters finālposmā kopā nestartēs, Pļaviņš norāda, ka tā bijusi Finstera izvēle, kurš vēlas izmēģināt spēkus kopā ar Aleksandru Soloveju.

Sieviešu konkurencē par čempionu titulu cīnīsies iepriekšējo posmu godalgoto vietu ieguvējas Sanda Ragozina/Ilze Liepiņlauska, Marta Ozoliņa, kura šogad kļuva arī par pirmo pludmales karalieni turnīrā Queen of the beach, ar Alisi Leci, Inga Ikauniece ar Lanu Sorokinu, Agnese Caica/Anastasija Kravčenoka, Eiropas čempione Inese Jursone pārī ar Pasaules U-17 bronzas medaļas ieguvēju Lindu Grambergu un citas sevi jau pierādījušas spēlētājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!