Foto: FIVB

Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā 27. oktobrī sāksies otrais "FIVB Pro Beach Challenger" turnīrs, kurā piedalīsies divi pāri no Latvijas – Edgars Točs kopā ar Kristianu Fokerotu un Mārtiņš Pļaviņš pārī ar Mihailu Samoilovu, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Abi pāri sacensības uzsāks no kvalifikācijas kārtas, kur starp 32 komandām pēc vienmīnusa izspēles sistēmas cīnīsies par labākajām 8 vietām. Lai kvalificētos pamatturnīram abām komandām būs jāuzvar divas spēles.

Pēc komandu reģistrēšanās ir zināms, ka kvalifikācijas turnīrā ar 11. kārtas numuru izlikti Točs/ Fokerots, savukārt Pļaviņam/ Samoilovam pēc reitinga punktiem piešķirts 21. kārtas numurs. Edgaram Točam un Kristianam Fokerotam pirmā cīņa būs pret norvēģiem Solhaugu/ Ringenu (22). Panākumu gadījumā otrajā kārtā Točam/ Fokerotam pretinieki būs brāļi Berčiki no Čehijas (27) vai brazīļi Evandru/ Vinisiuss (6).

Mārtiņam Pļaviņam un Mihailam Samoilovam pirmās spēles pretinieki ir šveicieši Curšers/ Jordans (12). Ja Pļaviņš/ Samoilovs pirmo spēli uzvarēs, otrajā kārtā viņu pretinieki būs amerikāņi Crebs/ Lotmans (5) vai Ahmeds/ Haithams (28) no Omānas.

Pamatturnīrā savā starpā cīnīsies 24 komandas. Tajā sākotnēji tiks izspēlēts modificēto grupu turnīrs, pēc kura sekos "play-off" kārta.

25. oktobrī, Dubaijā noslēdzās pirmais Pro Beach Challenger turnīrs, kurā startēja arī abi minētie pāri. Pļaviņš/ Samoilovs tajā izcīnīja 19. vietu nopelnot 300 reitinga punktus, savukārt Točs/ Fokerots ierindojās 25. vietā, saņemot 220 reitinga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!