Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu handbola izlase 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā tika ielozēta 3. grupā kopā ar Slovēniju, Zviedrijas, Slovākijas valstsvienībām, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Ar Slovākiju mūsu handbolisti spēlēja arī 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, savā laukumā izcīnot uzvaru ar 28:24, bet izbraukumā piedzīvojot zaudējumu - 25:27. Slovākijas čempionvienību "Tatran Prešov" pārstāv mūsu līderis Dainis Krištopāns.

Arī Slovēnija, tāpat kā Slovākija un Latvija, palika aiz borta cīņā par iekļūšanu 2014. gada Eiropas čempionātā finālturnīrā, taču 2013. gada pasaules čempionātā finišēja augstajā ceturtajā vietā. Titulētā Zviedrija spēlēja 2014. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, izcīnot septīto vietu.

Ne ar Slovēniju, ne ar Zviedriju līdz šim neesam spēlējuši ne Eiropas, ne pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīros. Ar zviedriem aizvadījām divas pārbaudes spēles 2007. gada maijā (28:39 un 27:31) pirms 2008. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play off" spēlēm ar Čehiju.

Komandas tika salozētas septiņās apakšgrupās, no kurām katras divas spēcīgākās vienības un viena labākā trešās vietas ieguvēja pēc tam iekļūst 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā. Tajā no 15. līdz 31. janvārim piedalīsies 16 komandas, starp kurām vietu garantējusi tikai laukuma saimniece Polija.

Ar katru no trīs komandām tiksimies vienu reizi savā laukumā un vienu reizi izbraukumā. Spēles notiks 2014. gada oktobrī/novembrī, 2015. gada aprīlī un jūnijā.

Latvijas vīriešu izlase šobrīd ir bez galvenā trenera un to Latvijas Handbola federācija paziņos jau tuvākajā laikā.

2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase izcīnīja trīs punktus, finišējot savā apakšgrupā ceturtajā vietā aiz Horvātijas, Ungārijas un Slovākijas.

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas izloze:
1.apakšgrupa: Horvātija, Norvēģija, Nīderlande, Turcija
2.apakšgrupa: Dānija, Baltkrievija, Lietuva, Bosnija un Hercegovina
3.apakšgrupa: Slovēnija, Zviedrija, Slovākija, Latvija
4.apakšgrupa: Serbija, Islande, Melnkalne, Izraēla
5.apakšgrupa: Ungārija, Krievija, Portugāle, Ukraina
6.apakšgrupa: Francija, Maķedonija, Čehija, Šveice

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!