Foto: Publicitātes foto

Bez pārsteigumiem iesākušās Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēles volejbolā vīriešiem – tikai vienā no četriem mačiem bija jāspēlē četri seti, un tuvāk pusfinālam nokļuva Daugavpils Universitāte, "RTU/Robežsardze" un OC "Limbaži/MSĢ", informē Latvijas Volejbola federācija, arī sievietēm uzvaras ir vadošajām komandām.

Daugavpils Universitātes (DU) komanda savā laukumā divu "Credit24" meistarlīgas komandu duelī ar 3:1 apspēlēja VK "Biolars/Jelgava".

Mājinieku rindās izcila spēle Aleksandram Samuilovam, kurš sakrāja 21 punktu, no tiem vienu – ar servi un divus – blokā, uzbrūkot ar 64% precizitāti. 13 punkti Mārcim Jirgensonam. Viesu rindās rezultatīvākais bija Kārlis Pauls Levinskis ar 19 punktiem un Rihards Finsters ar 11 punktiem.

Atbildes spēlē pēc nedēļas Jelgavā, un daugavpiliešiem viegla pusfināla sasniegšana nav gaidāma.

Divos ceturtdaļfināla pāros nenoliedzams pārsvars bija meistarlīgas klubiem. VK "Ventspils" savā laukumā pirmajā setā vēl sīvi pretojās "Credit24" meistarlīgas vicelīderim "RTU/Robežsardze", kas tomēr uzvarēja gan setā, gan visā spēlē – 3:0.

Mājiniekiem Kristaps Šepte guva septiņus punktus, bet viesiem, atpūtinot vairākus pamatsastāva vīrus, ar 15 punktiem par rezultatīvāko kļuva Renārs Pauls Jansons. Punkts šim pusfinālam tiks pielikts 1. decembrī Rīgā.

Arī trešajā spēlē pārliecinoši labāki bija rangā augstākstāvošie OC "Limbaži/MSĢ", kas viesos ar 3:0 uzvarēja Nacionālās līgas līderus Vecumniekus. Viesiem 12 punktus guva Roberts Kļaviņš, bet mājiniekiem pat trīs spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem – Kasparam Kaverskim 13, Kristapam Lisovskim un Andrim Zadovskim pa 11 punktiem. Atbildes spēle – pēc nedēļas Limbažos.

Pirmajās divās Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlēs sievietēm trešdien četru Nacionālās līgas komandu spēlēs izbraukumā uzvarēja komandas, kas ieņem augstākas vietas līgā.

Sīvākā no cīņām notika Murjāņos, kur "MSĢ/Zeltaleja" ar 1:3 piekāpās RSU/MVS. Viešņām Anna Embrekte un Alise Pastare sakrāja pa 12 punktiem, deviņi punkti Svetlanai Baranovskai. Mājiniecēm 10 punkti Dārtai Lūsei, pa deviņiem – Alisei Pētersonei un Annijai Jurdžai. Atbildes spēle pēc nedēļas Rīgā.

Arī Gulbenē vietējie līdzjutēji nepiedzīvoja uzvaras priekus. VK "Gulbene" ar 0:3 zaudēja Nacionālās līgas līderei Mārupes SC. Pa sešiem punktiem gulbenietēm sakrāja Sanda Liepiņlauska un Antra Šverna, bet uzvarētāju rindās neapturama bija Marta Ozoliņa, kas guva 16 punktus, no tiem četrus – ar eisiem, uzbrūkot ar 80% efektivitāti. Atbildes spēle 29. novembrī Mārupē.

Nākamā cīņa Latvijas kausā piektdien, kad Latvijas Universitāte uzņems Baltijas līgas komandu VK "Jelgava"/LLU. Bez cīņas pusfinālā jau iekļuvušas Latvijas kausa īpašnieces SK "Babīte".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!