Foto: F64
"LDz Cargo" Latvijas kausa volejbolā ceturtdaļfinālu trešdien pārliecinoši pārvarēja visas četras "Schenker" līgā spēlējošās vienības.

Pa vienam setam atbildes mačos zaudēja "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Daugavpils Universitāte" (DU). Tā Latvijas vicečempioni no Ozolniekiem ar 3-1 (25:20, 25:22, 27:29, 25:13) pieveica "Aizkraukli", bet DU ar 3-1 (25:18, 18:25, 25:23, 25:21) pārspēja "Aizputes" vienību.

Savukārt Latvijas čempioni "Biolars"/"Jelgava" ar 3-0 (25:20, 25:16, 25:20) uzveica savu fārmklubu "Mārupe", bet RTU/"Robežsardze" ar 3-0 (25:21, 25:16, 25:12) pārspēja "Ventspils" komandu.

Pēc spēles "Ventspils" komandas treneris Ilmārs Vensbergs atzinis, ka Latvijas kausa spēles palīdzējušas arī labāk sagatavoties spēlēm Nacionālajā līgā.

"Šīs mums bija tādas labas sparinga spēles. Lai arī bija jābrauc tālu, spēlēt pret augstāka līmeņa komandām vienmēr ir lietderīgi. Gūstam pieredzi un varam izvērtēt, kurās pozīcijās esam vājāki," izteicies Vensbergs. "Tagad zinām, ka netiekam galā ar planējošo servju uzņemšanu. Serve un tās uzņemšanas ir pamatu pamats, bez kā nevar veidot spēli. Protams, netikām galā arī virs tīkla, bet kolīdz ir serves uzņemšana, tā spēlē varam iesaistīt vismaz četrus uzbrucējus un parādās varianti sasniegt labāku rezultātu."

Kā ziņots, pirms nedēļas notikušajās pirmajās spēlēs arī uzvaras izcīnīja visas četras favorītes. Toreiz pa vienam setam zaudēja DU un "Biolars"/"Jelgava".

Līdz ar to Latvijas kausa finālčetrinieka sacensībās, kas 14. un 15.decembrī notiks sporta namā "Daugava", pusfinālos "Poliurs"/"Ozolnieki" tiksies ar "Biolars"/"Jelgava", bet RTU/"Robežsardze" spēkosies ar "Daugavpils Universitāti".

Četras valsts spēcīgākās vienības "Biolars"/"Jelgava", "Poliurs"/"Ozolnieki", RTU/"Robežsardze" un "Daugavpils Universitāte" sacenšas "Schenker" līgā, bet pārējās četras vienības spēlē Nacionālajā līgā.

Šī bija jau Latvijas kausa trešā kārta, turklāt "Aizpute" to uzsāka vēl no pirmās kārtas.

Pērn Latvijas kausā triumfēja "Biolars"/"Jelgava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!