Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā par intrigu parūpējās MSĢ/"Zeltalejas" volejbolistes, kas aizspēlējās līdz tā sauktajam zelta setam, taču zaudēja RSU/MVS. VK "Jelgava" ceļš līdz pusfinālam bija vienkāršāks, bet vīru sacensībās abi mači trešdien beidzās piecos setos.

Trešdiena bija Latvijas kausa izcīņas diena Latvijas volejbolā – divas ceturtdaļfināla spēles vīriešiem un divas – sievietēm.

Agrākā no tām notika Rīgā, kur RSU/MVS uzņēma MSĢ/"Zeltaleju". RSU/MVS pēc uzvaras četros setos pirmajā spēlē kontrolēja notikumu gaitu laukumā atbildes spēlē, taču ceturtā seta beigās neapturama murjānietēm bija Annija Jurdža, kura guva arī pēdējo punktu setā. Visā mačā murjānietes uzvarēja ar 3:2 (-18, 21, -22, 27, 8), un tika spēlēts tā sauktais zelta sets. Tajā laimīgu uzvaru ar 15:13 svinēja rīdzinieces, iekļūstot pusfinālā. Jurdža bija rezultatīvākā viešņām ar 25 punktiem (3 – ar servi un 5 – ar bloku). 21 punkti Alisei Pētersonei (5 – ar servi un 2 – ar bloku), bet mājiniecēm rezultatīvākā ar 26 punktu bija Anna Embrekte (5 eisi). 16 punkti Alisei Pastarei un Montai Strazdiņai (4 – ar servi un 5 – ar bloku) un 12 – Svetlanai Baranovskai (3 – ar servi).

Ātrāk pusfinālā iekļuva VK "Jelgava"/LLU, kas pēc uzvaras trijos setos pirmajā spēlē viesos atbildes spēlē savā laukumā vienu setu pretiniecēm tomēr uzdāvināja – 3:1 (12, 16, -23, 13), punktu spēlei uzbrukumā pieliekot Simonai Rozītei. Līva Sola uzvarā ieguldīja 19, Ilona Cehanoviča – 15 (3 eisi), Madara Nemme (3 eisi) un Kristīne Dzierkale (6 eisi) – pa 13 punktiem. Viešņām ar 8 punktiem rezultatīvākā bija Paula Naļivaiko.

29. decembrī pēdējā ceturtdaļfināla duelī Mārupes SC uzņems VK "Gelbene". Pirmajā mačā trijos setos uzvarēja Mārupes volejbolistes.

Vīriešiem abas trešdienas spēles beidzās piecos setos, bet iztika bez pagarinājuma jeb tā sauktā zelta seta. Pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs četros setos pārāki bija Daugavpils Universitātes un trijos – OC "Limbaži"/MSĢ volejbolisti. Abas atbildes spēles beidzās piecos setos, un daudz netrūka, ka būtu jāspēlē arī sestais.

Tika prognozēts, ka Jelgavā daugavpiliešiem atbildes spēlē viegli neklāsies, un tā arī notika. VK "Biolars"/Jelgava gan pussolīti atpalika no DU, taču dueļa uzvarētājs izšķīrās vien 5. seta galotnē. To, visu spēli un ceturtdaļfināla sēriju ar 3:2 (19, -21, 19, -23, 13) uzvarēja DU.

Otrā duelī vieglāks uzdevums bija Limbažu volejbolistiem, kuri atbildes spēli aizvadīja savā laukumā. Arī pretinieks bija pieticīgāks – Nacionālās līgas 1 līderi Vecumnieki. Arī OC "Limbaži"/MSĢ uzvarēja piecos setos, taču vieglāk nekā daugavpilieši, – 3:2 (-23, 18, 16, -24, 8). Viņi tāpat kā daugavpilieši pievienojās kausa glabātājiem "Jēkabpils lūšiem", kuri pusfinālā iekļuva bez cīņas.

Pēdējā ceturtdaļfināla spēle notiks 1. decembrī Rīgā, kur RTU/"Robežsardze" uzņems VK "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!