Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāri Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Agnese Caica otrdien nepārvarēja Šveices pilsētā Gštādē notiekošā Pasaules kausa piecu zvaigžņu posma kvalifikācijas pirmo kārtu.

Kvalifikācijā ar piekto numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka ar rezultātu 1-2 (21:8, 17:21, 9:15) negaidīti piekāpās japānietēm Megumi Murakami un Miki Išī, kurām atlasē ticis 12.numurs.

Vēl pagājušajā nedēļā Graudiņa/Kravčenoka Portugālē sasniedza četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālu, kurā cieta zaudējumu un ieņēma dalītu devīto vietu.

Kā vēstīts, pirms tam otrdien atlasē ar 25.numuru izliktās Ozoliņa/Caica pirmās kārtas cīņā pārliecinoši ar 0-2 (16:21, 16:21) piekāpās ar astoto numuru izliktajām slovākietēm Andreai Štrbovai un Natālijai Dubovcovai.

Šī turnīra vīriešu pamatsacensībās vieta jau garantēta Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam, kā arī Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Šmēdiņš/Samoilovs vēl tikai svētdien triumfēja četru zvaigžņu posmā Portugālē, tiekot pie pirmā šāda veida panākuma šajā sezonā.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!