Foto: Publicitātes foto
Latvijas pludmales volejbolistes Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa svētdien pēc divu uzvaru izcīnīšanas Kontinentālā kausa trešās kārtas zaudētāju komandu duelī nodrošināja vietu sacensību ceturtajā kārtā.

Vispirms ar sesto numuru izliktās Jursone/Graudiņa ar 2-0 (21:15, 21:9) pārspēja Kipras sportistes Zoju Konstantopulu un Mariotu Angelopulu, kas sacensībās izliktas ar septīto numuru.

Savukārt otrajā cīņā Lece/Ozoliņa, kurām dots piektais numurs, ar 2-0 (21:11, 21:18) uzvarēja ar astoto numuru izliktās Telmu Hristoforu un Katerinu Zakčaiu.

Kā ziņots, sacensību pirmajā mačā Jursone/Graudiņa ar 1-2 spraigā cīņā piekāpās turnīra trešajam numuram Rimkei Brākmanei un Žolīnai Sinnemai no Nīderlandes. Bet otrajā cīņā ar 1-2 piekāpās otram Nīderlandes pārim Sofijai van Gestelei un Žantinai van der Vlistai, kuras izliktas ar ceturto numuru.

Grupas uzvarētājas iekļūs Kontinentālā kausa izcīņas pusfinālā, kas tāpat kā fināls notiks 2016.gadā, savukārt otro un trešo vietu ieguvušās komandas cīņu turpinās ceturtajā kārtā, kas tiks izspēlēta šī gada vasarā.

Latvijas sportistes svētdien turpinās cīņu par otro vietu grupā, sacenšoties ar Somijas pludmales volejbolistēm.

Kontinentālajā kausā noskaidro ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejbola nāciju, bet galvenokārt tas uzmanību saista cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Iespēju tikt uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu iegūs Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi nākamā gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas vīriešu konkurencē Latvija ar Mārtiņu Pļaviņu/Jāni Šmēdiņu un Ruslanu Sorokinu/Aleksandru Soloveju Kontinentālās kausa izcīņas trešās kārtas sacensībās palika otrajā vietā, tāpēc augusta beigās/septembra sākumā cīnīsies turnīra ceturtajā kārtā.

Ar 1.janvāri sākusies atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!